Πολονάρα: «Θα ήταν εκπληκτικό να ξεκινήσω από τον Παναθηναϊκό» - Η ατάκα για Ναν

Ο Ακίλε Πολονάρα μίλησε για τον Παναθηναϊκό, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον Κέντρικ Ναν και τον Κώστα Σλούκα.

Προπονείται με φανέλα του Παναθηναϊκού ο Πολονάρα (pic)

Ο Ακίλε Πολονάρα παραχώρησε συνέντευξη στο Sportal και μεταξύ άλλων στάθηκε αρκετά στον Παναθηναϊκό, μιλώντας με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τους «πράσινους», τις κινήσεις τους και την επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Για να βλέπεις περισσότερο Παναθηναϊκό στα αποτελέσματα αναζήτησης Πρόσθεσε Newspao.gr στο Google

Ο Ιταλός φόργουορντ, που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ρωτήθηκε για το αν θα ήθελε να παραμείνει στο μπάσκετ από διαφορετικό ρόλο και μάλιστα σε ποια ομάδα θα μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του.

Θα ήθελες να παραμείνεις στον χώρο του μπάσκετ, ίσως από κάποιον διαφορετικό ρόλο; Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου στο μέλλον ως προπονητή, αθλητικό διευθυντή ή σε κάποια άλλη θέση μέσα στο άθλημα;

Ναι, θα μου άρεσε. Θα ήθελα να δοκιμάσω τον ρόλο του βοηθού προπονητή και να δω αν μου ταιριάζει. Θα δούμε όμως.Προς το παρόν, το πιο σημαντικό είναι η υγεία μου και η οικογένειά μου. Τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη σημασία αυτή τη στιγμή. Αργότερα, σίγουρα θα ήθελα να παραμείνω στον χώρο του μπάσκετ, αλλά θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Σε ποια ομάδα, ας πούμε, σε ποια ομάδα θα το ήθελες;

Στον Παναθηναϊκό.Σίγουρα θα ήταν κάτι εκπληκτικό. Αλλά δεν ξέρω, θα ήταν πολύ δύσκολο. Θα ήθελα να ξεκινήσω ακόμη και από μια ομάδα δεύτερης κατηγορίας, για να δω αν μου αρέσει και αν μπορώ να ανταποκριθώ, γιατί είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το να είσαι παίκτης.Ξέρεις, ο βοηθός προπονητή ή ο προπονητής είναι μια άλλη δουλειά. Είναι μπάσκετ, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα. Οπότε δεν ξέρω ακόμη αν θα μου αρέσει.

Ο Πολονάρα αναφέρθηκε και στη φανέλα του Παναθηναϊκού και του Κέντρικ Ναν που φορούσε σε πρόσφατες προπονήσεις του, εξηγώντας πως την είχε ζητήσει όταν είχε αντιμετωπίσει τους «πράσινους» ως επαγγελματίας παίκτης.

Μάλιστα, αποκάλυψε και την αντίδραση του Αμερικανού σταρ του Παναθηναϊκού:

«Γιατί θέλεις τη φανέλα μου; Εσύ είσαι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη».

Ο Ιταλός δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως πρόκειται για έναν από τους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης.

«Αλλά, σίγουρα, ο Παναθηναϊκός είναι μια σπουδαία ομάδα. Είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη εδώ και πάρα πολλά χρόνια και μου αρέσει.»

Στη συνέχεια, μίλησε και για τους παίκτες που ξεχωρίζει από το ρόστερ του «τριφυλλιού», κάνοντας ειδική αναφορά στους Κέντρικ Ναν, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Χέιζ Ντέιβις.

«O Κέντρικ Ναν, ο Χουάντσο… Νομίζω ότι έχουν μια εξαιρετική ομάδα. Ακόμη και ο Χέιζ Ντέιβις,με τις μεταγραφές που έκαναν, πήραν έναν απίστευτο παίκτη για τα επόμενα τρία χρόνια.»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτησή του για την επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού, καθώς χαρακτήρισε την κίνηση εξαιρετική.

«Νομίζω ότι είναι μια εξαιρετική κίνηση, γιατί είναι ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη, ίσως και στον κόσμο. Πιστεύω ότι είναι μια σπουδαία απόφαση να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό.»

Ο Πολονάρα πήγε ακόμη πιο μακριά, καθώς όταν ρωτήθηκε για το ποια ομάδα θεωρεί φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague, έδωσε ξεκάθαρη απάντηση υπέρ του Παναθηναϊκού.

«Όμως θεωρώ ότι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας φέτος είναι ο Παναθηναϊκός.»

Ο Ιταλός ρωτήθηκε και για το αν θα ήθελε να είχε φορέσει τη φανέλα ελληνικής ομάδας στην καριέρα του, δίνοντας ξανά απάντηση με πράσινη κατεύθυνση.

«Στον Παναθηναϊκό,νομίζω ότι θα ήταν κάτι πολύ όμορφο.»

Τέλος, ο Πολονάρα στάθηκε και στον Κώστα Σλούκα, τον οποίο χαρακτήρισε αγαπημένο του Έλληνα παίκτη και θρύλο του ελληνικού μπάσκετ.

«Ο Κώστας Σλούκας, σίγουρα. Είναι ένας θρύλος στην Ελλάδα.Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω παίξει με πολλούς Έλληνες παίκτες, αλλά ναι, ο Σλούκας είναι σίγουρα ο αγαπημένος μου.»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr