Ομπράντοβιτς: Όλες οι απαντήσεις για επιστροφή, κόσμο, Σλούκα και συνεργάτες
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς παρουσιάστηκε επίσημα από τον Παναθηναϊκό και μίλησε για την επιστροφή του, το κίνητρο, τον κόσμο, τους παίκτες και τη δουλειά που ξεκινά άμεσα.
Η δεύτερη εποχή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό άρχισε και επίσημα, με τον Σέρβο προπονητή να παρουσιάζεται στο T-Center μέσα σε κλίμα συγκίνησης και αποθέωσης.
Ο πολυνίκης τεχνικός της EuroLeague επέστρεψε στον πάγκο του «τριφυλλιού» μετά από 14 χρόνια και στην πρώτη του τοποθέτηση στάθηκε στη σχέση του με τον Παναθηναϊκό, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, την Αθήνα και τον κόσμο της ομάδας.
Ο Ομπράντοβιτς ευχαρίστησε τον διοικητικό ηγέτη της ΚΑΕ για την ευκαιρία της επιστροφής και ξεκαθάρισε πως η σύνδεσή του με τον σύλλογο δεν χάθηκε ποτέ, ακόμη και τα χρόνια που ερχόταν στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος.
Οι πρώτες δηλώσεις του Ομπράντοβιτς:
«Ευχαριστώ τον Δημήτρη, για την ευκαιρία, ήταν μια πολύ ωραία κουβέντα και ήταν εύκολο να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο. Πάντοτε συνεννοούμαστε, ποτέ δεν χάσαμε την επαφή μας όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ για την υποδοχή, όπως λέω κάθε φορά που έρχομαι εδώ, είναι κάτι ξεχωριστό για μένα. Έχω σύνδεση με την Αθήνα και είναι χαρά μου να είμαι εδώ. Ευχαριστώ και χαίρομαι που είμαι εδώ, σε ένα κλαμπ, όχι από τα καλύτερα της Ευρώπης, αλλά του κόσμου».
Στη συνέχεια, ο Σέρβος τεχνικός μίλησε για το κίνητρο που έχει στην επιστροφή του, αλλά και για τη σημασία του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, κάνοντας και χιούμορ για τα γενέθλια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
Για το κίνητρο και το νέο γήπεδο:
«Χρόνια Πολλά στον πρόεδρο, το ξέχασα (γέλια). Είμαι όμως φορτισμένος συναισθηματικά σήμερα. Πιστεύω πως στη ζωή όλων το κίνητρο είναι κλειδί. Αν έχεις κίνητρο και μεγάλο στόχο, μπορείς να κάνεις τα πάντα. Αυτό το γήπεδο ανακαινίστηκε και είναι κάτι ξεχωριστό, χάρη στον Δημήτρη. Μέσα μου υπάρχει φωτιά να συνεχίσω να είμαι προπονητής. Ήταν εύκολο να βρω κίνητρο σε αυτό το μέρος. Ποτέ δεν έχασα επαφή με αυτή την οικογένεια και αυτούς τους ανθρώπους. Θα προσπαθήσω να κάνω τα πάντα για να δείξω σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους. Αγάπη υπάρχει. Το παρελθόν είναι σημαντικό, αλλά πρέπει να ζούμε στο παρόν και να κοιτάζουμε το μέλλον. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να φτιάξουμε, να καταλάβουμε τον κόσμο που είναι από πίσω μας και να δώσουμε όλοι μας ό,τι έχουμε μέσα μας».
Ο Ομπράντοβιτς απάντησε και για το πότε πήρε ουσιαστικά την απόφαση της επιστροφής, εξηγώντας πως η σκέψη ωρίμασε τις τελευταίες ημέρες, μετά την αποχώρησή του από την Παρτίζαν και τη συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.
Για το πότε αποφάσισε την επιστροφή:
«Το αποφάσισα αυτές τις μέρες. Άφησα την Παρτίζαν το Νοέμβριο και είχα πει ότι θα μιλήσω τον Ιούνιο για το μέλλον μου. Συναντηθήκαμε πριν δύο μέρες με τον πρόεδρο. Πιστεύω πως ήταν σημαντικό να σεβαστώ τον εαυτό μου, για το πώς θα το κάνω. Σκέφτηκα κάποια πράγματα όλο αυτό το διάστημα, συναντηθήκαμε, είχαμε μια πολύ ευθεία συζήτηση και εδώ είμαστε. Τα απλά πράγματα είναι απλά πράγματα».
Ο Σέρβος προπονητής ρωτήθηκε και για τους παίκτες που γνωρίζει ήδη από προηγούμενες συνεργασίες, όπως ο Κώστας Σλούκας και ο Ματίας Λεσόρ, δίνοντας το πρώτο στίγμα για τις επαφές του.
Για Σλούκα και Λεσόρ:
«Μίλησα χθες με τον Σλούκα. Μετά την ανακοίνωση, ήταν στη Χαλκιδική. Θα συναντήσω όλους τους παίκτες. Με τον Σλούκα που τον ξέρω πολύ καλά θα είναι εύκολο. Με τον Ματίας δεν μίλησα, αλλά είμαι μόνο μια μέρα εδώ. Θέλω λίγο χρόνο».
Για τη σύγκριση με την πρώτη του θητεία στον Παναθηναϊκό, ο Ομπράντοβιτς δεν θέλησε να την αποφύγει, αλλά έδωσε έμφαση στο παρόν, στο μέλλον και στη δουλειά που πρέπει να γίνει από όλους μέσα στον σύλλογο.
Για τη σύγκριση με το παρελθόν:
«Αυτό δεν μπορώ να το αποφύγω. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει συγκρίσεις. Όμως, όπως είπα, το παρελθόν είναι καλό, αλλά πρέπει να ζούμε στο σήμερα και το αύριο. Όσα πετύχαμε, ήρθαν επειδή δουλέψαμε όλοι μαζί σαν οικογένεια. Το τι θα γίνει κανείς δεν ξέρει. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα σκέφτομαι αυτή την ομάδα και τον σύλλογο που μου αρέσει. Μπορεί πριν 20 μέρες η πρώτη μου επαφή με το μπάσκετ μετά από καιρό να ήταν η προπόνηση στο καμπ του Ντατόμε. Ήταν κάτι ξεχωριστό για μένα. Η επαφή με το γήπεδο με κάνει τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο. Τώρα είναι η σειρά μου να κάνω τη δουλειά μου με τους παίκτες και όσους δουλεύουν στο κλαμπ. Υπάρχουν κάποια νέα πρόσωπα, αλλά όλοι είναι φίλοι. Ο σεβασμός είναι το πρώτο πράγμα που χρειάζεται. Πάνω από όλους είναι η ομάδα».
Ο Ομπράντοβιτς τοποθετήθηκε και για τις φήμες γύρω από τους συνεργάτες του και τα ονόματα που έχουν κυκλοφορήσει, χωρίς να ανοίξει θέμα ονοματολογίας στην παρουσίαση.
Για τους συνεργάτες του:
«Ξέρω τις φήμες, είναι μέρος της ζωής με όλα τα ΜΜΕ και τα social media. Όλοι έχουν γνώμη. Τι να κάνω; Να βγαίνω κάθε μέρα και να λέω ότι αυτό είναι αλήθεια ή ψέμα; Δεν είναι έτσι η ζωή μου. Αντιμετωπίζω σοβαρά τη δουλειά μου. Όταν αποφασίσω ποιος θα είναι στο σταφ, πρώτα θα μιλήσω με τον πρόεδρο, τα άλλα στελέχη της διοίκησης και θα το μάθετε. Θα είμαι πάντα ανοιχτός. Δεν θα είναι μυστικό. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω ονόματα ή κάτι γι’ αυτό. Ελπίζω να με καταλαβαίνετε».
Για τον ανταγωνισμό και τη δυναμική των αντιπάλων, ο Ομπράντοβιτς κράτησε χαμηλούς τόνους, βάζοντας πάνω από όλα τον σεβασμό και την ανάγκη ο Παναθηναϊκός να κοιτάζει πρώτα τον εαυτό του.
Για τους αντιπάλους και τον σεβασμό:
«Ήμουν προπονητής της Παρτίζαν και ήμουν χαρούμενος εκεί. Ποτέ δεν έβαζα στόχο για να κοιτάξω το μέλλον. Το Νοέμβριο πήρα μια πολύ δύσκολη απόφαση να φύγω. Δεν ήθελα να ακούσω τίποτα για το μπάσκετ για μια μεγάλη περίοδο. Εκείνος μπορούσε να μιλήσει. Δεν είναι απαραίτητο να μιλήσω για την ιστορία του Παναθηναϊκού και τι σημαίνει. Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για το παρελθόν και πώς είναι ο Παναθηναϊκός σήμερα. Εγώ πάντα θα σέβομαι κάθε αντίπαλο. Εμείς πρέπει να προσέξουμε τον εαυτό μας, πάντα με σεβασμό σε κάθε αντίπαλο, κάθε ομάδα, κάθε πρόσωπο. Όταν εστιάζεις στον εαυτό σου έχεις καλές πιθανότητες να φτάσεις εκεί που θες».
Ο Σέρβος τεχνικός μίλησε και για την αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, δείχνοντας την έκπληξή του για την παρουσία τόσων φιλάθλων και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Φραγκίσκο Αλβέρτη.
Για την υποδοχή του κόσμου:
«Ευτυχής, πώς να αισθανθώ; Δεν περίμενα να έρθει τόσος κόσμος. Περίμενα να κάνουμε μια συνέντευξη Τύπου. Ο κόσμος μου δείχνει την αγάπη του όλα αυτά τα χρόνια, ακόμη και όταν ερχόμουν ως αντίπαλος. Τώρα είμαι ξανά εδώ. Δεν έχω κάτι διαφορετικό να πω. Είμαι έτοιμος για δουλειά με τους ανθρώπους που είναι εδώ. (στα ελληνικά): Κύριε Αλβέρτη, είσαι έτοιμος;».
Ο Ομπράντοβιτς απάντησε και για το πώς ένιωσε ακούγοντας τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να λέει πως η επιστροφή του είναι μεγαλύτερη και από ευρωπαϊκό τίτλο, στρέφοντας αμέσως τη συζήτηση στη δουλειά.
Για την επόμενη μέρα και τις απαιτήσεις:
«Τον ευχαριστώ για τα λόγια του, αλλά ο σύλλογος αυτός είναι τόσο μεγάλος και οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Σήμερα είναι τα γενέθλιά του, αλλά πρέπει να αρχίσουμε από σήμερα κιόλας τη δουλειά. Εκεί κρίνονται όλα. Πόσο σοβαροί θα είμαστε, πόσο ειλικρινείς μεταξύ μας και πώς θα πείσουμε τους παίκτες πως είναι οι πιο σημαντικοί από μας και πόσο σημαντικό είναι να παίζουν για τον Παναθηναϊκό. Ο κόσμος θα θέλει να βλέπει μια ομάδα που θα παλεύει πάντα. Οι κακές μέρες θα υπάρχουν, αλλά πρέπει να δίνουμε τα πάντα. Αυτό το καταλαβαίνουν όλοι. Αυτό το κλαμπ θέλει να είναι πάντα στην κορυφή, δεν έχω καμία αμφιβολία».
Στο φινάλε, όταν ρωτήθηκε για το αν έχει προσωπικό κίνητρο να φτάσει στις 10 Ευρωλίγκες, ο Ομπράντοβιτς έβαλε για ακόμη μία φορά τον Παναθηναϊκό πάνω από κάθε ατομικό στόχο.
Για τις Ευρωλίγκες:
«Θα είναι πολύ ωραίο να φτάσει ο Παναθηναϊκός τις οκτώ Ευρωλίγκες»
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Βίντεο: Επική αντίδραση Ομπράντοβιτς-Γιαννακόπουλου όταν ο μεταφραστής μπέρδεψε τον Παναθηναϊκό με τον Ολυμπιακό
- «Σείστηκε» το ΟΑΚΑ: Τόσος κόσμος πήγε για τον Ομπράντοβιτς! (vid)
- Η αποκάλυψη Γιαννακόπουλου για τα τηλεφωνήματα Ομπράντοβιτς
- Ομπράντοβιτς: «Κύριε Αλβέρτη είστε έτοιμος να δουλέψουμε;»
- «Στην Αθήνα για να υπογράψει στον Παναθηναϊκό ο Ντε Φράι - Οι απολαβές»