Λεσόρ για διαιτητές: «Ας αφήσουν τους παίκτες να επιλέξουν το αποτέλεσμα»

Ο Ματίας Λεσόρ μίλησε πριν από το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και στάθηκε στα κριτήρια των διαιτητών, ζητώντας να κριθεί το αποτέλεσμα από τους παίκτες.

Λεσόρ για διαιτητές: «Ας αφήσουν τους παίκτες να επιλέξουν το αποτέλεσμα»

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στο Game 4 των τελικών της Stoiximan GBL με την ένταση γύρω από τη διαιτησία να παραμένει στο προσκήνιο, μετά τα όσα έγιναν στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς.

Ο Ματίας Λεσόρ τοποθετήθηκε για το μεγάλο ντέρμπι της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ, αλλά και για την αντιμετώπιση που θεωρεί ότι έχει ο Παναθηναϊκός από τους διαιτητές στους τελικούς απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Γάλλος σέντερ στάθηκε στη διαφορά των κριτηρίων, υπογραμμίζοντας πως οι αριθμοί αποτυπώνουν την εικόνα της σειράς. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως οι «πράσινοι» προσπαθούν να παίξουν με ένταση και επιθετικότητα, αλλά δεν παίρνουν πάντα αυτό που θεωρούν ότι δικαιούνται μέσα στο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματίας Λεσόρ:

«Προσπαθούμε να παλέψουμε με τα όπλα που έχουμε. Να είμαστε επιθετικοί, να παίξουμε με ένταση. Πιστεύω ότι κάνουν το ίδιο και οι άλλοι. Όσοι βλέπουν τα παιχνίδια αντιλαμβάνονται το πόσο διαφορετικά είναι τα κριτήρια. Δεν είχαμε τόσο διαφορετική αντιμετώπιση ποτέ άλλοτε. Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Ούτε είμαστε ομάδα που θα μπορούσαμε να έχουμε τόσο μεγάλη διαφορά με τους αντιπάλους. Μας επετράπη να παίξουμε δυναμικά στο Game 2. Προσπαθούμε να παίξουμε με τα δικά μας όπλα. Και στο τέλος της ημέρας ίσως δεν παίρνουμε αυτό που μας αξίζει».

Ο Λεσόρ ζήτησε από τους διαιτητές να αφήσουν το παιχνίδι να παιχτεί με ίδιους όρους, ώστε το αποτέλεσμα να κριθεί από τους πρωταγωνιστές στο παρκέ και όχι από εξωτερικούς παράγοντες.

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Πιστεύω θα μας επιτρέψουν να παίξουμε μπάσκετ και θα σφυρίξουν οι διαιτητές με τον ίδιο τρόπο, όλοι μας απολαμβάνουμε αυτά τα παιχνίδια και θέλουμε να το απολαύσουμε στο απόλυτο. Ας αφήσουν τους παίκτες να επιλέξουν το αποτέλεσμα και να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει ώστε να προσφέρουμε όμορφο θέαμα».

Ο σέντερ του Παναθηναϊκού μίλησε και για το αγωνιστικό κομμάτι, σημειώνοντας πως οι δύο ομάδες έχουν λύσεις στη γραμμή των ψηλών, ενώ στάθηκε και στη βοήθεια που περιμένει η ομάδα από τον κόσμο στο ΟΑΚΑ.

Ο ίδιος είπε:

«Έχουν γραμμή ψηλών, έχουμε κι εμείς. Ο Μήτογλου έκανε σπουδαία δουλειά από το «5», Ελπίζουμε πως θα μας βοηθήσουν οι οπαδοί μας, όπως έκαναν και στο δεύτερο ματς. Το γήπεδο αύριο θα είναι όπως δεν το έχουμε ξαναδεί».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr