Ουρμπόνας: «Ψηφίζω πρόκριση Μονακό έναντι του Παναθηναϊκού»
Ο Ντονάτας Ουρμπόνας εκτίμησε ότι ο Παναθηναϊκός κουβαλά το μεγαλύτερο βάρος, με τη Μονακό να φτάνει σε καλό timing.
Πρόβλεψη υπέρ της Μονακό για το παιχνίδι των play-in με τον Παναθηναϊκό έκανε ο Ντονάτας Ουρμπόνας, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ψυχολογικό κομμάτι της αναμέτρησης. Ο Λιθουανός δημοσιογράφος στάθηκε στην πίεση που, όπως εκτιμά, υπάρχει στην πλευρά των «πρασίνων», θεωρώντας ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την εξέλιξη του ματς.
Στην τοποθέτησή του, υποστήριξε ότι η Μονακό μπαίνει στο παιχνίδι με διαφορετική αφετηρία, καθώς δεν κουβαλά το ίδιο «πρέπει». Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός καλείται να διαχειριστεί ένα βαρύ αποτέλεσμα σε περίπτωση ήττας, είτε λόγω του κινδύνου αποκλεισμού είτε λόγω του ενδεχόμενου να βρει απέναντί του τον Ολυμπιακό στη συνέχεια.
«Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βρίσκεται υπό εξαιρετική πίεση. Τεράστια πίεση. Γιατί αν χάσεις αυτό το παιχνίδι, είσαι πάλι στο χείλος αυτού του πιθανού σεναρίου να μείνεις εκτός πλέι-οφ ή να αντιμετωπίσεις τον Ολυμπιακό στη σειρά των πλέι-οφ», υπογράμμισε.
Ο Ντονάτας Ουρμπόνας σημείωσε ακόμη ότι βλέπει τη Μονακό να φτάνει στην αναμέτρηση σε καλύτερη κατάσταση απ’ όσο δείχνει η συνολική κουβέντα γύρω από το ζευγάρι. Όπως είπε, οι Μονεγάσκοι έχουν σχεδόν πλήρες ρόστερ, με μοναδικό απόντα τον Νίκολα Μίροτιτς, χωρίς όμως να θεωρεί ότι αυτή η απουσία αλλάζει καθοριστικά την ισορροπία.
«Η Μονακό, θα έλεγα ότι δεν είναι χαλαρή, αλλά επιστρέφει. Έχουν σχεδόν ολόκληρο το ρόστερ υγιές», είπε.
«Ο Μίροτιτς ήταν σπουδαίος ερχόμενος από τον πάγκο, αλλά στη γενική εικόνα, για μένα, δεν είναι game changer», ανέφερε.
Παράλληλα, στάθηκε στον βασικό κορμό της Μονακό, εξηγώντας ότι πρόκειται ουσιαστικά για την ίδια ομάδα που έφτασε μέχρι τον τελικό της EuroLeague. Ειδική αναφορά έκανε και στη δουλειά που έγινε στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, τόσο σε επίπεδο φρεσκάδας όσο και σε επίπεδο ρυθμού.
«Αυτός ο κορμός της Μονακό που θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό είναι ουσιαστικά ο ίδιος που έπαιξε στον τελικό της EuroLeague. Είναι όλοι υγιείς, επέστρεψαν όλοι», σημείωσε.
«Δεν είναι κουρασμένοι. Παίζουν ποιοτικό μπάσκετ, κέρδισαν πολλά παιχνίδια, έχουν καλό ρυθμό», είπε.
Η συνολική του εκτίμηση ήταν ξεκάθαρη, καθώς θεωρεί ότι η Μονακό μπορεί να παρουσιαστεί στο ΟΑΚΑ στην καλύτερη εκδοχή της και να βάλει τον Παναθηναϊκό σε δύσκολη θέση. Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι η πρόβλεψή του έχει ρίσκο, χωρίς όμως να κρύψει ποιο σενάριο επιλέγει.
«Περιμένω να δω την καλύτερη Μονακό στο ΟΑΚΑ, χωρίς πίεση, αποτελώντας ένα κακό ματσάρισμα για τον Παναθηναϊκό. Με όλη την πίεση στην πλευρά του Παναθηναϊκού, δεν είμαι σίγουρος πώς θα το διαχειριστούν».
«Φυσικά είναι μια ριψοκίνδυνη πρόβλεψη και μάλιστα είναι μια πρόβλεψη που θέλει αυτό το σενάριο των ελληνικών ομάδων να αναμετρώνται στα πλέι-οφ, αυτό είναι το μεγάλο μου όνειρο, η μεγάλη μου ελπίδα. Οπότε πρέπει να επιλέξω, θέλω να επιλέξω τη Μονακό σε αυτή την κατάσταση», κατέληξε.
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Δηλώσεις Αταμάν: «Τελικός με Μονακό» - Τι ζήτησε από τον κόσμο
- «Οι εκρήξεις Γιαννακόπουλου και όχι η εγκληματική διαιτησία...» - Η αναδημοσίευση του DPG (pic-vid)
- Παναθηναϊκός: «Βιάστηκε» με Τεττέη ο Μπενίτεθ
- Ραπτόπουλος: «Αυτό έχω μάθει για τη σχέση Αλαφούζου-Μπενίτεθ»
- Λάζαρος: «Ο Μπαλντίνι είπε στον Αλαφούζο για τον Μπενίτεθ ότι "ίσως έκανα λάθος"»