Παπαθεοδώρου: «Σκληρή» δήλωση για τη νέα αντίδραση Φουρνιέ!
Σκληρή κριτική για τη συμπεριφορά παικτών και όχι μόνο στα ελληνικά γήπεδα άσκησε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, μιλώντας στην εκπομπή CENTER FOX της Foxbet, με αφορμή τις πρόσφατες εντάσεις που έχουν παρατηρηθεί σε αγώνες.
Ο δημοσιογράφος στάθηκε ιδιαίτερα στις αντιδράσεις του Εβάν Φουρνιέ, τονίζοντας πως η εικόνα που παρουσιάζει στα παρκέ δημιουργεί προβληματισμό για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι επαγγελματίες αθλητές σε τέτοιες καταστάσεις.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στο ελληνικό μπάσκετ γίνεται μεγάλη συζήτηση για τη συμπεριφορά των φιλάθλων που βρίσκονται κοντά στο παρκέ, όμως τέτοια περιστατικά συμβαίνουν σε γήπεδα σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις κατηγορίες του αθλητισμού.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ζήτημα δεν είναι απλώς τι λέγεται από την εξέδρα, αλλά κυρίως πώς αντιδρούν οι πρωταγωνιστές του αγώνα, οι οποίοι έχουν την ευθύνη να διατηρούν την ψυχραιμία τους. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Παπαθεοδώρου σχολίασε ότι η συμπεριφορά του Φουρνιέ θυμίζει, όπως είπε, έναν «αθλητή που λειτουργεί σαν χούλιγκαν».
Παράλληλα, ανέφερε πως αντίστοιχες καταστάσεις έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς σε διάφορα γήπεδα της χώρας, σημειώνοντας ότι η ατιμωρησία και η ανοχή οδηγούν συχνά σε παρόμοια φαινόμενα.
Τόνισε επίσης πως αθλητές που αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο και διαθέτουν μεγάλα συμβόλαια έχουν την ευθύνη να αποτελούν παράδειγμα συμπεριφοράς, ανεξάρτητα από την πίεση που μπορεί να υπάρχει μέσα σε έναν αγώνα.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Μάθαμε κάτι καινούργιο στην Ελλάδα, ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο γήπεδο δεν πρέπει να εκφράζονται με ύβρεις και χειρονομίες. Παντού τα βλέπουμε αυτά, μέχρι και στις χαμηλές τοπικές κατηγορίες, μόνο που έχουμε μάθει εμείς εδώ με την αντικανονικότητα και κάποιοι το έχουν βρει τώρα… καραμέλα αυτό με τους ανθρώπους που βρίσκονται στα court seats. Θα το αποδεχόμουν σαν νοοτροπία αν είχε εφαρμογή σε όλα τα γήπεδα, όμως αυτό δεν συμβαίνει.
Για παράδειγμα, ο Φουρνιέ που εξελίσσεται σε έναν αθλητή-χούλιγκαν όπως αντιδράει, τώρα γιατί αντιδράει έτσι είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει πιο πολύ όχι τον Ολυμπιακό, αλλά την πολιτεία και τον αθλητικό δικαστή, όπως και το ίδιο με τον Μπαρτζώκα που πρέπει να τον προβληματίσει περισσότερο τον ίδιο γιατί έχει συμβεί σε κάθε γήπεδο της Ελλάδας. Να πω όμως ότι η ατιμωρισία, αυτά φέρνει. Υπάρχει ασυδοσία πλήρης σε πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους που έχουν πολύ μεγάλα συμβόλαια και την υποχρέωση να μην αντιδρούν κι όμως το κάνουν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο».
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- «Ο σέντερ που βλέπει ο Παναθηναϊκός - Στον "αέρα" δύο»
- Η επιστροφή-ανάσα που περίμενε ο Παναθηναϊκός πριν τη Μπέτις
- Παναθηναϊκός: Τι αλλάζει με τον Ρενάτο και ποιο είναι το μέλλον του
- Η σύζυγος του Χολμς διέγραψε το πρώτο story και επανήλθε με νέα ανάρτηση (pics)
- Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 0-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού