Οι τρεις πληγές του Παναθηναϊκού
Ο κόουτς Αταμάν καλείται να αλλάξει κατεύθυνση στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού – και εδώ αναφερόμαστε ξεκάθαρα στο αμυντικό κομμάτι, γιατί αλλιώς η ομάδα δεν έχει καμιά τύχη στην EL, όπως ήρθαν τα πράγματα.
Οι πράσινοι, από την αρχή της σεζόν, επιτρέπουν πολλά τρίποντα στον αντίπαλο, δεν κυριαρχούν στις κατοχές, δεν πάνε δυνατά στο αμυντικό ριμπάουντ.
Και είναι κρίμα να πάει στράφι η σεζόν, όταν το καλοκαίρι όλα έδειχναν ότι είχες πολλές πιθανότητες να διεκδικήσεις μπροστά στο κοινό σου το 8ο αστέρι. Τώρα, όμως, κουβεντιάζουμε για το αν θα προλάβεις τα πλέι-οφ!
Απλά είναι τα πράγματα: αν οι Κυπελλούχοι δεν σφίξουν και δεν κρύψουν τους διαδρόμους προς το καλάθι τους, τότε κινδυνεύουν να καταλήξουν underachievers, ενώ έχουν υλικό και δυνατότητες για πολύ παραπάνω.
Και ναι, σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα φταίει μόνο το γεγονός ότι έλειψε πολύ ο Λεσόρ, ούτε ότι οι ρέφερι σε έχουν βάλει στο μάτι (χρόνια τώρα). Έχει δυνατότητες η ομάδα, αλλά μετά από τόσους μήνες δεν έχουμε δει παρά ελάχιστα ματς όπου οι παίκτες να αποδίδουν ολοκληρωτικό μπάσκετ.
Πρόσφατα αυτό συνέβη στον τελικό Κυπέλλου και ο ΟΣΦΠ δεν κατάλαβε από πού του ήρθε. Μόνο που με αναλαμπές, χαΐρι και προκοπή δεν κάνεις – αυτές τις αναζητούσαμε την εποχή των «εσόδων-εξόδων»! Τώρα χρειάζεται διάρκεια, συνέπεια και μια άμυνα που να δίνει ταυτότητα, γιατί η Ευρωλίγκα δεν συγχωρεί όταν αφήνεις το παιχνίδι σου να πηγαίνει «με το κύμα».
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Αταμάν: «Μεγάλη απογοήτευση» - Οι δηλώσεις στη συν. Τύπου
- Παναθηναϊκός, βαθμολογία: Τι χρειάζεται πλέον για να αποφύγει τις μεγάλες περιπέτειες
- Παναθηναϊκός, επόμενος αντίπαλος: Η ώρα και η μέρα
- Παπαθεοδώρου για Παναθηναϊκό: «Η πιο βαριά ήττα - Ο λόγος που δε νίκησε»
- Οι πόντοι των παικτών μετά το Χάποελ-Παναθηναϊκός 92-88