Απάντησε σε Μονέκε ο Αταμάν: «Αυτό δεν είναι σωστό...»

Ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού αναλύει το σύστημα και τη φιλοσοφία του, απαντώντας στις επικρίσεις για τον Τι Τζέι Σορτς.

Βόμβα: «Κίνδυνος» για Αταμάν να μην κοουτσάρει με Ολυμπιακό!

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Τσίμα Μονέκε για τον Τι Τζέι Σορτς και τη χρήση του από την ομάδα, προσφέροντας την δική του εξήγηση για το σύστημα του και τη στάση του απέναντι στους παίκτες του. Στην εκπομπή Euro Insiders, ο Αταμάν ξεκαθάρισε τη θέση του, εκφράζοντας την αποδοκιμασία του προς τους παίκτες που συζητούν για άλλες ομάδες αντί να επικεντρωθούν στη δική τους δουλειά.

«Κάποιοι παίκτες μιλούν για άλλες ομάδες και δεν κοιτούν τις δικές τους», δήλωσε ο Αταμάν, προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι σωστό και ότι πρέπει όλοι να επικεντρωθούν στη δική τους δουλειά. Ανέφερε ότι αν οι δικοί του παίκτες αναφερόταν σε άλλους παίκτες ή προπονητές, δεν θα το επέτρεπε, δίνοντας έμφαση στο σεβασμό που πρέπει να υπάρχει εντός και εκτός γηπέδου.

Αναφορικά με τον Τι Τζέι Σορτς, ο Αταμάν υποστήριξε ότι ο Αμερικανός γκαρντ είναι «έξυπνος» και ότι κατανοεί πλήρως το σύστημα του Παναθηναϊκού. Ο Αταμάν εξήγησε ότι στο παιχνίδι του, η απόδοση ενός παίκτη καθορίζει τον χρόνο συμμετοχής του, με το παράδειγμα του Ναν να δείχνει πώς η αγωνιστική κατάσταση επηρεάζει την επιλογή των παικτών. «Αν κάνεις καλά τη δουλειά σου, θα παίξεις. Αν δεν είσαι καλός, ακόμα κι αν είσαι από τους καλύτερους, δεν θα παίξεις», είπε, επισημαίνοντας την αξία της ομαδικής δουλειάς και της ομαδικής χημείας.

Ο Αταμάν υπογράμμισε ότι η επιτυχία της ομάδας βασίζεται στην ομαδική προσπάθεια και τον σεβασμό προς το σύστημα που έχει εφαρμόσει. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν οι παίκτες του καταλάβουν τη σημασία του ομαδικού έργου και την πίεση του πρωταθλητισμού, τότε η ομάδα θα συνεχίσει να προοδεύει.

Αφορμή για την «απάντηση» του Άταμαν ήταν ο δηλώσεις του Τσίμα Μονέκε του Ερυθρού Αστέρα, ο οποίος είχε πει χαρακτηριστικά για τον Τι Τζέι Σορτς: «Για μένα είναι ενδιαφέρον να βλέπω τα σχόλια και όλα αυτά. Απλά, θέλω ο κόσμος να καταλάβει ότι αυτός είναι ο αγαπημένος μου άνθρωπος στον κόσμο. Όταν παντρευτεί θα είμαι ο κουμπάρος στον γάμο του. Γιατί κάποιος να πιστεύει ότι δεν τον υποστηρίζω ή ότι σκέφτομαι οτιδήποτε αρνητικό για εκείνον. Πάντα έλεγα ότι είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη. Το τι συνέβαινε σε εκείνον νωρίτερα στην σεζόν δεν ήταν εντάξει. Είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη κατά τη γνώμη μου και δεν μου άρεσε ο τρόπος που τον αντιμετώπιζα.

Αυτή είναι η μοναδική μου ανησυχία αναφορικά με την ομάδα. Θέλω για εκείνον, οπουδήποτε και να παίζει, να παίζει 25 λεπτά σε κάθε παιχνίδι και να ξεκινάει τον αγώνα. Δεν το έκανε αυτό στην αρχή της σεζόν. Ως κάποιος που είσαι κολλητός με κάποιον άλλον, δεν θες να τον βλέπεις να παίζει 25 με 30 λεπτά; Δεν το έκανε αυτό και σκεφτόμουν ότι προχωρώντας θα είναι ίδια η κατάσταση, αλλά σε αυτή τη «διαβολοβδομάδα» είδαμε κάτι διαφορετικό. Παίζει πολύ περισσότερο και αυτό είναι το μόνο που με νοιάζει. Αν παίζει 30 λεπτά ανά παιχνίδι είμαι χαρούμενος. Αυτός είναι ο κολλητός μου, οπότε αυτή είναι η μοναδική ανησυχία μου όταν βλέπω τον Παναθηναϊκό. Αν παίζει 25-30 λεπτά είναι καλό φιτ για κάθε ομάδα. Αν αυτό συνεχιστεί, τότε φυσικά και είναι ένα καλό φιτ για τον Παναθηναϊκό».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr