Όταν ο Αταμάν πατάει γκάζι: Γιατί ο Παναθηναϊκός μοιάζει έτοιμος να τρομάξει Ευρώπη

Η Ευρωλίγκα αυτή την περίοδο αρχίζει να ξεχωρίζει τα μεγάλα φαβορί, μετά τους πρώτους μήνες προσαρμογής.

Μάχη με τον χρόνο για τον Αταμάν – Τι πρέπει να γίνει άμεσα για να είναι στο ΣΕΦ

Κάθε εβδομάδα φέρνει νέα τεστ, αλλά και μια εσωτερική μάχη για κάθε οργανισμό. Ο Παναθηναϊκός, χτυπημένος από απουσίες, έχει πάρει καλά αποτελέσματα χωρίς καν να παίζει στο 50% των δυνατοτήτων του.

Ο Σορτς ακόμα ψάχνει ρόλο, οι ψηλοί λείπουν, ο Οσμάν έχει τραυματισμούς και οι διεθνείς κουβαλούν κούραση από το Eurobasket.

Η άμυνα δυσκολεύεται να στερήσει ρυθμό από τους αντιπάλους και έτσι έγιναν ντέρμπι ματς με Μύκονο και Άρη.

Ο Αταμάν έγινε έξαλλος με τη μαλθακότητα, αλλά δεν είναι εύκολο κάθε εβδομάδα να κερδίζεις με +25.

Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός αρέσει.

Δείχνει ετοιμότητα να παίξει θεαματικό μπάσκετ και να εκτελέσει σωστά δομημένο game plan.

Πιεστικές άμυνες σε όλο το γήπεδο, lineups με πέντε αθλητές, deflections, ενέργεια, τρέξιμο και υψηλή αποτελεσματικότητα.

Κρίμα που όλα αυτά εμφανίζονται αποσπασματικά.

Αν ο Εξάστερος αποφασίσει να επεκτείνει τη διάρκεια κυριαρχίας του μέσα στο ματς, δύσκολα θα βρεθεί ομάδα να τον κοντράρει.

Οι κολεγιακοί πειραματισμοί του Αταμάν, η ευθύνη στους παίκτες και το γρήγορο rotation είναι από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της φετινής διοργάνωσης.

Ο Τούρκος περιμένει να έχει επιτέλους όλους τους παίκτες διαθέσιμους — πράγμα που δεν έχει συμβεί ακόμα ούτε μία φορά.

Μέχρι τότε κερδίζει χρόνο και ματς, με τρίλεπτες καταθέσεις κλάσης.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr