«Πρότειναν τον Γκουντάιτις στον Παναθηναϊκό - Το buy out και η κατάληξη»

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου εξηγεί γιατί ο Παναθηναϊκός απέρριψε τον Αρτούρας Γκουντάιτις και πώς κατέληξε στη λύση του Κένεθ Φαρίντ.

«Πρότειναν τον Γκουντάιτις στον Παναθηναϊκό - Το buy out και η κατάληξη»

Ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Παπαθεοδώρου μίλησε στην εκπομπή Magic Euroleague, αποκαλύπτοντας ένα παρασκήνιο που δείχνει τις δυσκολίες της φετινής αγοράς. Όπως ανέφερε, στον Παναθηναϊκό είχε προταθεί ο Αρτούρας Γκουντάιτις, με buy out που άγγιζε τις 140 χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο, το ζήτημα δεν ήταν το οικονομικό, αλλά τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Λιθουανού σέντερ.

Σύμφωνα με τον Παπαθεοδώρου, ο Παναθηναϊκό ςήθελε να αποκτήσει έναν παίκτη με συγκεκριμένα στοιχεία. Ο Γκουντάιτις μπορεί να σκοράρει, αλλά στην άμυνα θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα. Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε, «θα έτρωγε 120 πόντους». Έτσι, η επιλογή του απορρίφθηκε.

Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε πως η αγορά εκείνη την περίοδο δεν προσέφερε πολλές επιλογές, κάτι που ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να ψάξει άμεση λύση με εμπειρία και αμυντικές ικανότητες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ήρθε η προσθήκη του Κένεθ Φαρίντ, παίκτη που προερχόταν από την Ταϊβάν, γεγονός που – όπως είπε – δείχνει τη φτώχεια της διαθέσιμης αγοράς.

«Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός πήρε παίκτη από την Ταϊβάν δείχνει πόσο φτωχή είναι η αγορά ανεξάρτητα με το πόσο καλά παίζει ο Φαρίντ. Έπεσε στην περίπτωση ο Παναθηναϊκός, έπεσε σε τρελή κέντα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Παπαθεοδώρου, τονίζοντας πως η ομάδα στάθηκε τυχερή με το πώς εξελίχθηκε η υπόθεση.

Αναλυτικά το σχόλιό του:

«Έναν παίκτη που είχαν προτείνει στον Παναθηναϊκό ήταν ο Γκουντάιτις με 140 χιλιάδες buy out. Το ζήτημα όμως δεν ήταν οικονομικό. Ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να φέρει παίκτη από τα έσοδα-έξοδα και δεν είχε τα χαρακτηριστικά που ήθελε ο Παναθηναϊκός καθώς μπορεί να βάλει την μπάλα στο καλάθι αλλά στην άμυνα θα έτρωγε 120 πόντους. Η αγορά δεν είχε παίκτες, αυτοί ήταν αλλά ο Παναθηναϊκός ήθελε άμεσα παίκτη, με εμπειρία και να μπορεί να παίξει άμυνα. Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός πήρε παίκτη από την Ταϊβάν δείχνει πόσο φτωχή είναι η αγορά ανεξάρτητα με το πόσο καλά παίζει ο Φαρίντ. Έπεσε στην περίπτωση ο Παναθηναϊκός, έπεσε σε τρελή κέντα».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr