Παναθηναϊκός: Πρώην «πράσινος» επέστρεψε από τη σύνταξη και όλοι... παραμιλάνε!
Ο Κάιλ Γκάι γύρισε από τον πάγκο του κολεγίου στη δράση, διαλύει τα καλάθια στην G-League και ξαναμπαίνει στο ραντάρ της Team USA.
Το όνομα του Κάιλ Γκάι έχει επιστρέψει δυναμικά στο αμερικανικό μπάσκετ, σε ένα σενάριο που μοιάζει βγαλμένο από ταινία.
Ο Αμερικανός γκαρντ, που κάποτε φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού, είχε ουσιαστικά αποσυρθεί, όμως φέτος αποφάσισε να ξαναμπεί στο παρκέ και να τα… γκρεμίσει όλα.
Μετά το πέρασμά του από Μπανταλόνα, Παναθηναϊκό και Τενερίφη, το 2024 ανακοίνωσε πως αφήνει την ενεργό δράση.
Προτίμησε να καθίσει στον πάγκο ως βοηθός προπονητή στη Βιρτζίνια, εκεί όπου είχε μεγαλουργήσει ως κολεγιόπαιδο και είχε χτίσει τη φήμη του.
Κι ενώ όλοι πίστευαν ότι το κεφάλαιο «παίκτης» είχε κλείσει, ο Γκάι έκανε την ανατροπή.
Υπέγραψε συμβόλαιο τύπου Exhibit-10 με τους Ιντιάνα Πέισερς και μπήκε στην G-League με τους Noblesville Boom, αποφασισμένος να αποδείξει ότι δεν τελείωσε.
Τα νούμερά του έκαναν αμέσως θόρυβο.
Στην πρώτη του εμφάνιση είχε 24 πόντους και 8 ριμπάουντ απέναντι στους Grand Rapids Gold, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι ανέβασε στροφές με 28 πόντους και 6 ασίστ, δείχνοντας ότι μπορεί να οργανώνει και να σκοτώνει ταυτόχρονα.
Στη συνέχεια μπορεί να μην «έγραφε» συνεχώς τέτοια σκορ, όμως παρέμενε σταθερά χρήσιμος, μέχρι που ήρθε η βραδιά–υπογραφή κόντρα στους Iowa Wolves.
Εκεί μέτρησε 32 πόντους, 10 ασίστ και 8/14 τρίποντα, μια παράσταση που θύμισε τον ασταμάτητο σουτέρ του NCAA και έκανε τους Αμερικανούς να τρίβουν τα μάτια τους.
Η συνολική εικόνα του δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητη.
Ο 28χρονος γκαρντ κλήθηκε στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ για τα «παράθυρα» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027, ολοκληρώνοντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά comeback των τελευταίων ετών.
Στην Ισπανία ήδη γράφουν ότι «παραμιλάνε» με την επιστροφή του, καθώς μέσα σε ελάχιστο χρόνο μετατράπηκε από… συνταξιούχο σε πρωταγωνιστή.
Και το ενδιαφέρον πλέον είναι να φανεί αν αυτή η δεύτερη καριέρα του Γκάι θα τον οδηγήσει ξανά στην κορυφή, αυτή τη φορά από τον άμεσο δρόμο της G-League και της Team USA.
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Τελειώνει από Παναθηναϊκό, προτάθηκε σε ΠΑΟΚ, Άρη και τον θέλουν ΟΦΗ και Κηφισιά
- Παναθηναϊκός μεταγραφές: Τόσα θέλει ο Λεβαδειακός για Βήχο-Τσάπρα «πακέτο»
- Παναθηναϊκός: Άλλο πρόσωπο για αντι-Τζαβέλλας, τι ισχύει με Κυργιάκο
- Παναθηναϊκός: Ο λόγος που αποχώρησε ο Τζαβέλλας, τι γίνεται με αντικαταστάτη
- «Γιούρτσεβεν όπως Ντραγκόφσκι στον Παναθηναϊκό - Μέχρι εδώ ήταν...»