Παναθηναϊκός: H Marca για το... μέλλον του Φαρίντ μετά το δίμηνο συμβόλαιο
Η Marca αποθεώνει την αναγέννηση του Κένεθ Φαρίντ στον Παναθηναϊκό και βάζει ήδη στο τραπέζι το μέλλον του συμβολαίου του.
Η ισπανική Marca στέκεται εντυπωσιασμένη μπροστά στον… δεύτερο μπασκετικό βίο του Κένεθ Φαρίντ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Σε εκτενές της κείμενο περιγράφει πώς ο άλλοτε «Manimal» του ΝΒΑ γύρισε από την αφάνεια και μέσα σε ελάχιστες μέρες έγινε σημείο αναφοράς στο παιχνίδι των «πράσινων». Δεν είναι τυχαία η φράση–σφραγίδα: «Ο Παναθηναϊκος πρεπει να αρχισει να σκεφτεται τι θα κανει με το συμβολαιο του».
Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει ότι ο Φαρίντ ζει τη δεύτερη θητεία του στην EuroLeague, μετά το σύντομο και άκαρπο πέρασμά του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τη σεζόν 2021-22, όταν ο Δημήτρης Ιτούδης τον είχε στο ρόστερ για μόλις επτά αγώνες. Έκτοτε, η καριέρα του πήρε την… περιπλανώμενη οδό, με στάσεις σε Κίνα, Πουέρτο Ρίκο, Μεξικό, Ιταλία και μέχρι πρόσφατα Ταϊβάν, χωρίς να καταφέρει να βρει σταθερότητα ή να πλησιάσει ξανά το επίπεδο της κορυφής.
Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, βέβαια, είχε ήδη χτίσει όνομα. Η Marca θυμίζει ότι ήταν Νο. 22 στο draft του 2011, έπαιξε οκτώ σεζόν στο ΝΒΑ –κυρίως στους Ντένβερ Νάγκετς– και στη συνέχεια σε Νετς και Ρόκετς, ολοκληρώνοντας την παρουσία του στη λίγκα με μέσους όρους 11,4 πόντων και 8,1 ριμπάουντ. Σημειώνεται μάλιστα πως ο Ρούντι Φερνάντεθ ήταν αυτός που του έδωσε την πρώτη του ασίστ στο ΝΒΑ, μια λεπτομέρεια που δένει όμορφα με τη χθεσινή τους αγκαλιά στο WiZink Center.
Το ισπανικό μέσο στέκεται ιδιαίτερα στο πώς ο Παναθηναϊκός «τον έβγαλε από την αφάνεια» και του άνοιξε ξανά την πόρτα του υψηλού επιπέδου. Η αρχή έγινε στο Παρίσι, με το εκκωφαντικό ντεμπούτο κόντρα στην Paris Basketball, όμως η πραγματική επιβεβαίωση ήρθε στο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο ίδιο γήπεδο όπου είχε στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής με τις ΗΠΑ το 2014, δίπλα σε Στεφ Κάρι, Άντονι Ντέιβις, Ντέρικ Ρόουζ και τον MVP Κάιρι Ίρβινγκ, επέστρεψε δέκα χρόνια μετά για να κυριαρχήσει ξανά.
Η Marca υπογραμμίζει πόσο άμεσα άλλαξε η εικόνα της ρακέτας του Παναθηναϊκού. Η ενέργεια στα ριμπάουντ, η σκληράδα στις μάχες, η σταθερότητα στις επαφές μέσα στη ρακέτα και η απλότητα στο παιχνίδι του Φαρίντ δίνουν άλλη διάσταση στο σύνολο του Έργκιν Αταμάν. Δεν είναι απλώς ένας ακόμη ψηλός: παρουσιάζεται σαν ο παίκτης που «κλείνει» το μεγαλύτερο κενό του περσινού ρόστερ.
Εκεί ακριβώς έρχεται και η κεντρική φράση του δημοσιεύματος: «Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται τι θα κάνει με τον Φαρίντ όταν λήξει το δίμηνο συμβόλαιό του και επιστρέψουν οι τραυματίες Λεσόρ, Χολμς και Γιουρτσέβεν». Η κουβέντα, πλέον, δεν αφορά το αν μπορεί να βοηθήσει· αυτό έχει ήδη απαντηθεί στο παρκέ. Το ερώτημα είναι πώς θα τον κρατήσει και πώς θα διαχειριστεί την «υπερφόρτωση» στη γραμμή των ψηλών όταν όλοι είναι διαθέσιμοι.
Στο φινάλε, το δημοσίευμα θυμίζει ότι οι κυπελλούχοι Ελλάδας έχουν οψιόν ανανέωσης μέχρι το τέλος της σεζόν. Με τις πρώτες του εμφανίσεις να αλλάζουν τους όρους της συζήτησης γύρω από τον Παναθηναϊκό, γίνεται σαφές ότι το δίμηνο συμβόλαιο του Κένεθ Φαρίντ έχει ήδη μετατραπεί σε ένα από τα σημαντικότερα στρατηγικά διλήμματα της χρονιάς για το «τριφύλλι».
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Γιαννακόπουλος: «Κάτι με εξιτάρει...» - Νέο μήνυμα και σπόντες για Ολυμπιακό
- Άρης Γάτας: Αυτός είναι ο λόγος που μήνες τώρα εμπλέκουν Αγγελικούση με Παναθηναϊκό
- «Ο Παναθηναϊκός θα φέρει ή τον Σίλβα ή ψηλό από Τουρκία - Τι ισχύει με ΝΒΑer»
- Παναθηναϊκός: Οι τρεις ομάδες που θέλουν Ταμπόρδα
- Συναγερμός στην Πλζεν πριν τον Παναθηναϊκό: Απογοητευτική ήττα από Σλοβάτσκο