Παναθηναϊκός: Ο Σορτς αλλάζει τη ροή των πραγμάτων
Ο Παναθηναϊκός του Εργκίν Αταμάν δείχνει να έχει βρει τον παίκτη που φέρνει ενέργεια, αποφασιστικότητα και σταθερότητα στο παιχνίδι του.
Στο χθεσινό παιχνίδι, πέρα από τη νίκη που ήταν επιβεβλημένη, προέκυψε ένα ακόμα πιο θετικό μήνυμα για τον Παναθηναϊκό. Ο Τι Τζέι Σορτς απέδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει την «πηγή ενέργειας» αυτής της ομάδας και τον παίκτη που πρέπει να έχει την μπάλα στα χέρια του. Είναι ξεκάθαρο ότι όταν βρίσκεται στο παρκέ, η ομάδα δείχνει πιο «ζωντανή» και επιθετική.
Παρά το γεγονός ότι ο Εργκίν Αταμάν ίσως να θέλησε να τον «σκληρύνει» μέσα από συγκεκριμένες αγωνιστικές επιλογές, ο Σορτς δείχνει να κατανοεί πλήρως τι σημαίνει να παίζεις για έναν οργανισμό όπως ο Παναθηναϊκός. Δεν έχει τη νοοτροπία των Βιλντόζα ή Μπράουν· αντίθετα, βγαίνει στο παρκέ με διάθεση να παλέψει για κάθε φάση, για κάθε κατοχή.
Ο τρόπος που προσεγγίζει το παιχνίδι είναι υπόδειγμα. Ο Αμερικανός γκαρντ γνωρίζει τις δυσκολίες, έχει συνείδηση της ευθύνης που κουβαλάει και κάθε του αντίδραση αποπνέει ωριμότητα και αποφασιστικότητα. Τα «μούτρα» του μέσα στον αγώνα, η έκφρασή του μετά από κάθε φάση, εξηγούν γιατί έχει βρεθεί να αγωνίζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο.
Ο Σορτς μοιάζει να «αρπάζει» κάθε ευκαιρία που του δίνεται, και το παιχνίδι αυτό απέδειξε ότι είναι έτοιμος να δικαιώσει την επιλογή του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι. Η ταχύτητά του, η δύναμη στον κορμό, στα πόδια και στα χέρια του, συνδυάζονται με πνευματική ανθεκτικότητα. Αντέχει στις απαιτήσεις και στους κραδασμούς ενός έντονου προγράμματος και δείχνει ότι έχει ακόμα πολλά να προσφέρει.
Το τέλος του αγώνα έδωσε και μια γεύση από το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί ο Σορτς μέσα σε πιο ευέλικτα, κοντά σχήματα. Αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει να τον εμπιστεύεται σε αυτόν τον ρόλο, είναι βέβαιο πως ο Αταμάν θα έχει στα χέρια του έναν πολύτιμο παίκτη-εργαλείο για όλη τη χρονιά.
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- «Ενημέρωσε τη διοίκηση του Παναθηναϊκού ο Τετέ - Το ποσό της συμφωνίας με Γκρέμιο»
- «Αποφάσισε ο Μπενίτεθ: "Έκλεισε" Τσάβες ο Παναθηναϊκός»
- Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: «Τρόλαραν» Βεζένκοφ για τις βολές (vid)
- Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Επέστρεψε ο Φουρνιέ μετά τη χειρονομία - Η αντίδραση της εξέδρας (vid)
- ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Νέα ΑΜΚ, το ποσό που ορίστηκε