Παναθηναϊκός: Η νέα γενιά Ελλήνων που μπαίνει με φόρα στο ρόστερ

Ο Παναθηναϊκός πάντα ξεχώριζε όταν είχε κορυφαίους Έλληνες στο ρόστερ.

Πάτησε... γκάζι, πέτυχε 100αρα και νίκησε ο Παναθηναϊκός!

Με Τολιόπουλο και Ρογκαβόπουλο να παίζουν δυνατά απέναντι στην Αδελαΐδα, ο Αταμάν έχει στα χέρια του σπουδαίο ελληνικό αίμα να τοποθετήσει δίπλα στους «παλιούς», Σαμοντούροφ, Μήτογλου, Σλούκα και Καλαϊτζάκη.

Νίκος και Βασίλης πήραν το κάλεσμα για το υψηλότερο επίπεδο. Εξαρτάται πλέον από τους ίδιους αν, πότε και πώς θα ανέβουν στην ιεραρχία. Τα προσόντα τους είναι εντυπωσιακά και μόνοι τους «φωνάζουν» ότι μπορούν να κάνουν το μεγάλο βήμα.

Και οι δύο φέρνουν ταχύτητα. Είναι γρήγοροι με ή χωρίς την μπάλα, κάτι που τους βοηθά να ανταποκρίνονται κόντρα σε πιο δυνατούς αντιπάλους. Επιθετικά διαθέτουν πρώτη ύλη που αξίζει δουλειά.

Βέβαια, είναι ακόμα άγουροι στο τοπ επίπεδο, όπου οι αντιδράσεις των αντιπάλων είναι πολύ πιο απαιτητικές. Το πώς θα τους εντάξει το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού και ο κόουτς θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία τους.

Ο Τολιόπουλος είναι ικανός με την μπάλα και στο σύγχρονο μπάσκετ χρειάζεσαι τέτοια γκαρντ. Ο Ρογκαβόπουλος, από την άλλη, διαθέτει καλό court vision και συνέπεια στο τρίποντο, κάτι που τον καθιστά επικίνδυνο.

Το κλειδί θα είναι να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που θα πάρουν, καθώς δύσκολα θα είναι οι κύριοι δημιουργοί. Ωστόσο, έχουν μπει με φόρα στο νέο τους ξεκίνημα και δίνουν πολλές υποσχέσεις.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr