Σπανούλης: «Κουταμάρες ότι μας σταμάτησε η Τουρκία»
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε μετά τη νίκη επί της Φινλανδίας και την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο Eurobasket 2025, αφιερώνοντας το χάλκινο μετάλλιο σε όλους τους Έλληνες.
Η Εθνική Ελλάδας στο μπάσκετ ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο την πορεία της στο Eurobasket 2025, επιστρέφοντας στα μετάλλια ύστερα από 16 ολόκληρα χρόνια. Με τη νίκη στον μικρό τελικό απέναντι στη Φινλανδία, η «γαλανόλευκη» κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, γράφοντας μια σπουδαία σελίδα στην ιστορία της.
Ο Βασίλης Σπανούλης, που οδήγησε ως προπονητής την ομάδα σε αυτή την επιτυχία, εμφανίστηκε εμφανώς συγκινημένος μετά τη λήξη του αγώνα και στάθηκε στην αξία της προσπάθειας που κατέβαλαν όλοι, παίκτες και τεχνικό επιτελείο.
«Ελλάδα αυτό είναι για σένα. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνουμε σε όλους, σε αυτούς στην Ελλάδα, σε αυτούς στην ξενιτιά. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι Έλληνας και για αυτό που καταφέραμε όλοι μαζί. Κάναμε εξαιρετική δουλειά σε όλο το τουρνουά. Στον ημιτελικό κάναμε το πρώτο μας κακό παιχνίδι. Όλα τα άλλα τα ακούω κουταμάρες. Ότι μας σταμάτησε η Τουρκία. Ο Αταμάν είναι ένας εξαιρετικός προπονητής όπως και η Τουρκία μια εξαιρετική ομάδα. Κάναμε την αξιολόγησή μας. Απόψε ήμασταν εξαιρετικοί για 38 λεπτά και όλα τα λάθη πήγαμε να τα κάνουμε μαζεμένα σε δύο λεπτά», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.
Ο Σπανούλης δεν έκρυψε ότι η διαδρομή της Εθνικής είχε ένταση και συγκινήσεις, αλλά υπογράμμισε ότι η μεγάλη επιστροφή στα βάθρα δικαιώνει τις προσπάθειες:
«Ελπίζω ότι στα επόμενα τουρνουά δε θα έχουμε τέτοια χτυποκάρδια. Τα 16 χρόνια αποχής ήταν πολλά μακριά από το μετάλλιο. Και να μην είμαι στην Εθνική θα είμαι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της. Όταν με πήρε ο Πρόεδρος τηλέφωνο και ο Νίκος ο Ζήσης του είπα ότι την πρώτη χρονιά θα χτίσουμε και τη δεύτερη θα πάρουμε μετάλλιο».
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Προφορική συμφωνία Παναθηναϊκού Νέστρουπ - Ακολουθούν υπογραφές
- Ερώτηση σε Γιασικεβίτσιους για μηνύματα «μην αφήσετε τον Ολυμπιακό να κερδίσει στο γήπεδό μας»
- «Ο Γιαννακόπουλος ετοιμάζει τη μεγάλη επιστροφή του Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό - Οι πρώτες επικοινωνίες»
- Άκυρος... συναγερμός: Τι ισχύει για Νέστρουπ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης
- Τζόρτζ Μπάλντοκ: Καμπάνα του ΕΣΡ σε Λιάγκα και Κουτσελίνη