Κουρτινάιτις: «Μερικά σφυρίγματα μπορεί να μην ήταν σωστά, μας έκανε ζημιά ο Τολιόπουλος»
Ο Λιθουανός τεχνικός μίλησε για τα σφυρίγματα της διαιτησίας, αναγνώρισε τα λάθη της ομάδας του και ξεχώρισε τον Βασίλη Τολιόπουλο.
Η Λιθουανία πάλεψε σκληρά, όμως δεν κατάφερε να σταματήσει την Εθνική Ελλάδας, που με το τελικό 87-76 πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του EuroBasket 2025. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο ομοσπονδιακός προπονητής των Λιθουανών, Ρίμας Κουρτινάιτις, τοποθετήθηκε για την ήττα και τα αίτια που την προκάλεσαν.
Απαντώντας σε ερωτήσεις των Λιθουανών δημοσιογράφων, ο Κουρτινάιτις παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα ήταν καλύτερη, ωστόσο άφησε αιχμές για τη διαιτησία, χωρίς να θελήσει να εστιάσει υπερβολικά στο θέμα:
«Δεν θα ήθελα να μιλήσω για τους διαιτητές, καλούς ή κακούς, αλλά μερικά από τα σφυρίγματα μπορεί να μην ήταν σωστά. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, ένας σταρ είναι σταρ. Επιτρέπεται να κάνουν κάποια πράγματα περισσότερο από άλλους παίκτες. Δεν θέλω να επεκταθώ σε αυτό. Ό,τι χειρότερο είναι να χάνεις έναν αγώνα και να κατηγορείς όλους γύρω σου. Κάναμε λάθη εκεί που δεν έπρεπε, απλώς μας έλειπε η ικανότητα».
Στη συνέχεια, ο Λιθουανός τεχνικός στάθηκε στην αμυντική προσέγγιση απέναντι στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σημειώνοντας πως η ζημιά προήλθε από άλλους παίκτες της ελληνικής ομάδας:
«Κάποια πράγματα λειτούργησαν και κάποια όχι. Θεωρώ ότι κάναμε καλή δουλειά πάνω στον Γιάννη, είναι τέτοιος παίκτης που θα βάλει τους πόντους του και δεν μας εξέπληξε αυτό. Δώσαμε χώρους σε κάποιους άλλους παίκτες και μας έκαναν ζημιά, όπως ο Τολιόπουλος. Ήταν καθοριστικός παράγοντας για την ήττα».
Δες ευκολότερα έγκυρες ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
Πρόσθεσε το Newspao.gr ως προτιμώμενη πηγή στο GoogleΔιάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Πού «χτυπάει» ο Παναθηναϊκός: Οι επόμενες κινήσεις μετά τους Φαλ και Μπαντιό
- Παναθηναϊκός: Γνωρίζει για... Φαν Ντρόγκελεν ο Ντε Φράι
- «Θα πάρει τρία χαφ ο Παναθηναϊκός, πιθανή μία αποχώρηση»
- «Mεταγραφικό ντέρμπι Παναθηναϊκού και ΑΕΚ για χαφ αξίας 14 εκατ. ευρώ»
- «Ο Όσμαν παραμένει οριστικά στον Παναθηναϊκό - Η γνώμη του Ομπράντοβιτς»