«Χαστούκι» για το Final Four: Η Euroleague ξεκαθαρίζει για τις προσφορές και «αδειάζει» τον Ολυμπιακό
Η διοργανώτρια αρχή μίλησε για τριπλάσιες προσφορές σε σχέση με το παρελθόν, κάνοντας λόγο για παραπλανητικές κινήσεις που πλήττουν την αξιοπιστία της.
Η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Euroleague πήρε νέες διαστάσεις, μετά την επίσημη απάντηση της διοργανώτριας αρχής στην «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ.
Με αφορμή την επιστολή των Πειραιωτών προς τον Παούλιους Μοτεγιούνας, η Euroleague επεσήμανε ότι οι ενέργειες των τελευταίων ημερών δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην αξιοπιστία της λίγκας και θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των μετόχων.
Η απάντηση έρχεται έπειτα από τη δημοσιοποίηση της θέσης του Ολυμπιακού, ο οποίος ζήτησε διαφάνεια γύρω από την ανάθεση του Final Four 2026, υποβάλλοντας 12 ερωτήματα προς τον εκτελεστικό διευθυντή της λίγκας.
Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση της Ένωσης Προπονητών αλλά και η δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, που τόνισε ότι η κυβέρνηση συνομιλεί μόνο με την Euroleague για την πιθανότητα διοργάνωσης του Final Four στην Αθήνα.
Η Euroleague, απαντώντας επίσημα, ανέφερε ότι όλα τα ζητήματα τέθηκαν και διευκρινίστηκαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ECA, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι κινήσεις των τελευταίων ημερών είναι «επιζήμιες και αντιπαραγωγικές».
Μάλιστα, τόνισε ότι έχει δεχθεί δύο προσφορές για το Final Four 2026, τις πιο ισχυρές στην ιστορία της διοργάνωσης, οι οποίες είναι τριπλάσιες της καλύτερης που είχε γίνει δεκτή στο παρελθόν.
Παράλληλα, η λίγκα υπογράμμισε πως, λόγω συμφωνιών εμπιστευτικότητας, δεν μπορεί να κοινοποιήσει τα συμβόλαια, αλλά έδωσε το δικαίωμα σε κάθε μέτοχο-σύλλογο να τα εξετάσει στα γραφεία της, υπό τον όρο ότι θα υπογραφεί σχετική συμφωνία εμπιστευτικότητας.
Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι ο Γκόραν Σάσιτς δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να μιλά εκ μέρους της Euroleague.
Η θέση της Euroleague είναι ξεκάθαρη: οι αποφάσεις για το Final Four θα ληφθούν με μυστική ψηφοφορία των μετόχων, ενώ οι διαρροές και οι δημόσιες επιστολές, όπως αυτή του Ολυμπιακού, θεωρούνται ενέργειες που πλήττουν την εικόνα της διοργάνωσης.
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Λακωνικός Αταμάν: Οι δηλώσεις μετά το Παναθηναϊκός - Βαλένθια 79-89
- Πότε παίζει ξανά ο Παναθηναϊκός: Η μέρα, η ώρα και η έδρα
- Παναθηναϊκός - Βαλένθια 79-89: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά το Παναθηναϊκός - Βαλένθια 79-89
- Οι πόντοι των παικτών μετά το Παναθηναϊκός - Βαλένθια 79-89