Καταδικάστηκε ο δολοφόνος του πρώην άσου του Παναθηναϊκού, Έιντριαν Πέιν - Δραματικές στιγμές στο δικαστήριο
Δραματικές στιγμές στο δικαστήριο, με την οικογένεια του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού να συγκλονίζει και τον κατηγορούμενο να αντιδρά.
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Λόρενς Ντόριτι, ο άνθρωπος που δολοφόνησε τον άλλοτε άσο του Παναθηναϊκού, Έιντριαν Πέιν. Η απόφαση εκδόθηκε την Παρασκευή και σήμανε την τελική δικαστική κατάληξη σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη σε Ελλάδα και Αμερική.
Ο Έιντριαν Πέιν είχε βρει τραγικό θάνατο στις 9 Μαΐου 2022, σε ηλικία μόλις 31 ετών. Η είδηση τότε είχε προκαλέσει σοκ, καθώς ο πρώην NBAερ και δύο φορές παίκτης του Παναθηναϊκού είχε αφήσει πίσω του έντονο αποτύπωμα τόσο στο μπάσκετ όσο και στις καρδιές των φιλάθλων. Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούλιο, ο θάνατός του είχε χαρακτηριστεί επίσημα ανθρωποκτονία.
Στο δικαστήριο, η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη. Η μητέρα του παιδιού του Πέιν απευθύνθηκε στον κατηγορούμενο λέγοντας: «Σου δείχνω ποιον άφησες χωρίς πατέρα», συγκινώντας τους πάντες. Ο Ντόριτι, αντίθετα, επέλεξε να επιτεθεί φραστικά, χαρακτηρίζοντάς την «ψεύτρα». Μετά την ανακοίνωση της ποινής, δήλωσε προκλητικά: «Δεν θα περάσω τη ζωή μου στη φυλακή».
Η υπόθεση του Έιντριαν Πέιν παραμένει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη των φίλων του Παναθηναϊκού και του παγκόσμιου μπάσκετ. Ο θάνατός του υπήρξε ένα σοκ που ακόμα και σήμερα προκαλεί θλίψη, με τον Μάτζικ Τζόνσον τότε να είχε αναφέρει: «Ο Έιντριαν θα μας λείψει».
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Αυτά ισχύουν με Παναθηναϊκό και Σίλβα, ποιες ομάδες της Euroleague τον «βλέπουν»
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ «τελειώνει» δύο παίκτες μετά την ΑΕΛ!
- Παναθηναϊκός: Οι μεταγραφές και οι αποφάσεις-«σοκ» που χρειάζονται
- Διπλός... Παναθηναϊκός την Πέμπτη με Europa και Euroleague: Η ώρα, η έδρα και το κανάλι
- Απίστευτο στατιστικό για τον Παναθηναϊκό!