Παναθηναϊκός: Ανατροπή με τους ξένους στο ελληνικό πρωτάθλημα

Η Ομοσπονδία ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή της ότι δεν θα εγκρίνει την αύξηση των ξένων παικτών από 7 σε 8, ζητώντας συνολικό σχέδιο αναβάθμισης του μπάσκετ.

Λιόλιος: «Θα ασχοληθούμε με την εκπαίδευση των διαιτητών - Χρειάζεται να είναι καθαρό το μπάσκετ»

Η ΕΟΚ απάντησε αρνητικά στην πρόταση της GBL για αύξηση των ξένων παικτών από 7 σε 8, με δυνατότητα επιλογής 6 για την τελική δωδεκάδα, τονίζοντας πως τέτοιου είδους αποφάσεις δεν μπορούν να υλοποιούνται αποσπασματικά, χωρίς συνολικό σχέδιο.

Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία αναφέρει: «Η ΕΟΚ ενημερώνει τις ομάδες και τη Διοίκηση της GBL καθώς και το φίλαθλο κοινό ότι η απόφαση της GBL για αύξηση των διαθέσιμων ξένων παικτών από 7 σε 8 από τους οποίους θα διαλέγουν 6 για να συμμετέχουν στη δωδεκάδα είναι για την ώρα μια πρόταση προς την Ομοσπονδία η οποία θα πρέπει να την αποδεχθεί και να την εγκρίνει για να μπορέσει να υλοποιηθεί.

Ενημερώνουμε δε, ότι η πάγια θέση της Διοίκησης της ΕΟΚ είναι πως τέτοια αποσπασματικά μέτρα ανάλογα με τις ανάγκες των ομάδων χωρίς αυτά να αποτελούν κομμάτι ενός συνολικού πλαισίου αναβάθμισης του Ελληνικού μπάσκετ δεν γίνονται αποδεκτά και ως εκ τούτου και η συγκεκριμένη πρόταση όπως τίθεται αποσπασματικά και όχι μέρος ενός συνολικού πλαισίου δεν γίνεται αποδεκτή.

Παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας για διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης και καλούμε τόσο τη Διοίκηση της GBL καθώς και τη Διοίκηση του ΠΣΑΚΚ για συνάντηση την προσεχή εβδομάδα για χάραξη και συμφωνία κοινής στρατηγικής πάνω στο θέμα των ξένων παικτών και των Ελλήνων στη GBL με δεσμεύσεις εκατέρωθεν για τα επόμενα χρόνια».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr