Ντραγκόφσκι: Το... μείον που φάνηκε ξανά και ανησυχεί τον Παναθηναϊκό
Ο Παναθηναϊκός έδωσε το δεύτερο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους και η εικόνα του ήταν αρκετά διαφορετική σε σύγκριση με την πρώτη δοκιμασία.
Το παιχνίδι είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα, αφού διεξήχθη σε τρία σαρανταπεντάλεπτα, μια μορφή που επιλέχθηκε για να δοθεί χρόνος και στις δύο ομάδες να πειραματιστούν περισσότερο με πρόσωπα και σχήματα.
Όπως είναι φυσικό, μέσα από τέτοιου είδους αναμετρήσεις αναδεικνύονται τα σημεία που χρειάζονται βελτίωση. Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος των φιλικών: να εντοπίζονται τα λάθη, να γίνεται η κατάλληλη ανάλυση και στη συνέχεια να δίνεται βάρος στη διόρθωση και τη βελτίωση.
Ένα στοιχείο που δεν πέρασε απαρατήρητο και αξίζει να επισημανθεί αφορά τον τερματοφύλακα της ομάδας, τον Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι. Η ανασφάλεια που παρουσιάζει με τη μπάλα στα πόδια ήταν φανερή και σε αυτό το ματς, ίσως ακόμα πιο έντονη από το προηγούμενο. Ο Πολωνός πορτιέρε υπέπεσε σε λάθη χωρίς να υπάρχει πίεση, γεγονός που δημιούργησε αίσθημα αβεβαιότητας στους αμυντικούς του.
Είναι φανερό πως αυτή η αδυναμία δεν έχει να κάνει με τις ικανότητές του κάτω από τα δοκάρια, αλλά περισσότερο με το πώς διαχειρίζεται ψυχολογικά τις στιγμές πίεσης όταν οι αντίπαλοι τον κυνηγούν. Ο ίδιος φαίνεται να έχει επίγνωση του προβλήματος, κάτι που είναι το πρώτο βήμα για να μπορέσει να το ξεπεράσει. Χρειάζεται περισσότερη αυτοσυγκέντρωση και δουλειά στον τομέα της πνευματικής διαχείρισης των καταστάσεων, ώστε να εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του και να ενισχύσει τη συνοχή της αμυντικής λειτουργίας του Παναθηναϊκού.
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Αταμάν: «Στο δικαστήριο ο Ολυμπιακός είχε τρεις δικηγόρους να μου επιτίθεται, να με ρωτούν γιατί είπα το ένα και το άλλο»
- Διπλό μεταγραφικό «έγκλημα» που πληρώνει ο Παναθηναϊκός!
- Σεϊταρίδης: «Να γίνει ένα ηλεκτροσόκ για να ξυπνήσουν τα αποδυτήρια» (vid)
- Βαϊμάκης: «Ποδοσφαιρικό έγκλημα σε αυτή τη φάση από τον Παναθηναϊκό» (vid)
- «Ο διάσημος προπονητής Ράφα Μπενίτεθ απέρριψε τον Ντραγκόφσκι»