Καρπετόπουλος: «Το ΟΑΚΑ δεν είναι απόρθητο - Ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεπεράσει τους φόβους»

Ο δημοσιογράφος, Αντώνης Καρπετόπουλος αναφέρθηκε μέσω της εφημερίδας «Sportday» για το σημερινό «Game 1» των τελικών της.

Καρπετόπουλος: «Φοβήθηκε τον Ολυμπιακό ο Βιτόρια και το πλήρωσε» (vid)

Αναλυτικά όσα έγραψε στηβ εφημερίδα:

Ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί διότι έχει το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και διότι γκρίνιες για την αποτυχία του στο φάιναλ φορ δεν υπήρξαν από τους οπαδούς του, καθώς δεν τα κατάφερε ούτε ο “αιώνιος” αντίπαλος. Γκρίνιαξε μόνο ο Δ. Γιαννακόπουλος -δεν το λες και κακό… Οι δύο ομάδες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Ο Ολυμπιακός να ελπίζει να μην πάθει επιθετικό μπλακ άουτ ο Φουρνιέ ή ο Βεζένκοφ και να παίξει την καλύτερη δυνατή άμυνα στον Ναν. Ο Παναθηναϊκός ελπίζει απλώς ο Ναν να έχει το μυαλό του στο πώς θα παίξει για την ομάδα του και όχι στο πώς θα αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος Αμερικανός που παίζει στην Ευρώπη. Απλά είναι όλα αυτά, αλλά θεωρήστε δεδομένο πως κάτι δεν θα συμβεί.

Ο φετινός Παναθηναϊκός αντλεί τη δύναμή του κυρίως απ’ το γήπεδό του. Το ΟΑΚΑ, όμως, δεν είναι απόρθητο: ο Παναθηναϊκός έχασε σ’ αυτό φέτος απ’ τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα κι απ’ την Εφές στα πλέι οφ -την Εφές που τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ δεν τον κέρδιζε ποτέ. Αλλά η Εφές δεν είχε την πίεση που ο Ολυμπιακός κουβαλάει μετά την αποτυχία στο Άμπου Ντάμπι. Κυρίως δεν είναι η ομάδα που κέρδισε τον Παναθηναϊκό πριν από μήνες με ένα εκπληκτικό ματς του Φουρνιέ και του Βεζένκοφ. Εκείνη ήταν μία ομάδα χωρίς φόβους. Απόψε ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεπεράσει τους φόβους που απέκτησε στο Άμπου Ντάμπι -ίσως και πριν απ’ αυτό. Έχω την εντύπωση μάλιστα ότι αυτοί οι φόβοι ξεκίνησαν μετά τον χαμένο τελικό Κυπέλλου, γι’ αυτό και θεραπεία τους μπορεί να είναι μία νίκη απόψε. Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό είναι πως μία ήττα θα τους μεγαλώσει περισσότερο.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr