Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 97-93: Η κριτική των παικτών του «Τριφυλλιού»

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 97-93: Η κριτική των παικτών του «Τριφυλλιού»

Ο τρόπος αντιμετώπισης ενός μικρού τελικού από τους δύο συλλόγους ήταν εκ διαμέτρου αντίθετος. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επέστρεψε στην Αθήνα, ενώ οι αφοί Αγγελόπουλοι παρέμειναν στην «καρδιά» των γεγονότων.

Ο Εργκίν Αταμάν έριξε στην αρχική 5άδα «ρεζέρβες». Ο Γιώργος Μπαρτζώκας – που «έχτισε» το μύθο του απέναντι στον Παναθηναϊκό του Μποχωρίδη, του Γκουντάιτις και του Πονίτκα – «ενεργοποίησε» εξ αρχής, όλα τα πολεμικά του «όπλα».

Ο «πράσινος» τεχνικός – που, σχεδόν, «αγνοεί» το θεσμό του Σούπερ Καπ και του Κυπέλλου Ελλάδας – δεν θα μπορούσε να εμφανιστεί ζεστός στην Etihad Arena το απόγευμα της Κυριακής, αντίθετα, ο «ερυθρόλευκος» τεχνικός δεν παρέλειψε ακόμα και να διαμαρτυρηθεί προς τους διαιτητές για ελεύθερες βολές.

Και σε επίπεδο ατμόσφαιρας, οι οπαδοί του Ολυμπιακού θέλησαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις παρά το 4ο χαμένο Final Four, σε ένα παντελώς αδιάφορο παιχνίδι.

Οι εκφράσεις του Τούρκου προπονητή τόσο στο φινάλε της αναμέτρησης, όσο και στις δηλώσεις που ακολούθησαν, εξηγούν πειστικά την όλη κατάσταση.

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (7/10): Προσπάθησε να ανατρέψει το προβάδισμα του Ολυμπιακού, σημείωσε γεμάτη συμμετοχή 22.5 λεπτών.

Λορέντζο Μπράουν (3/10): Με 12 ασίστ για 6 λάθη ο Μπράουν απέδειξε πως δεν είναι ο γκαρντ που επιθυμεί ο Παναθηναϊκός για την επιστροφή στην κορυφή.

Κώστας Σλούκας-Γουένιεν Γκάμπριελ (-): Δεν αγωνίστηκαν καθόλου.

Τσεντί Οσμάν (8/10): Ο Οσμάν ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού στο Final Four του Άμπου Ντάμπι.

Αλέξανδρος Σαμοντούροβ (7/10): Ο «Σάμο» εκτέλεσε με 100% επιτυχία στην επίθεση, όμως, αποβλήθηκε νωρίς στο παιχνίδι λόγω… απειρίας.

Τζέριαν Γκραντ (7/10): Θετική εμφάνιση από τον Αμερικανό γκαρντ, δίχως να φορτσάρει ιδιαίτερα (8 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

Τίμπορ Πλάις (2/10): Παρά το «DNP» του Γκάμπριελ, ο Πλάις δεν αγωνίστηκε παραπάνω από 3′, ενδεικτικό της κακής κατάστασης που βρίσκεται. Παρόλα αυτά, πέτυχε ένα θεαματικό φόλλοου κάρφωμα.

Κέντρικ Ναν (7/10): Ο Ναν έκανε μια προπόνηση ενόψει τελικών. Δεν πέτυχε τρίποντο στο Final Four.

Ματίας Λεσόρ (8/10): Το μοναδικό «κέρδος» του Παναθηναϊκού από το τριήμερο, ήταν η «επάνοδος» του Λεσόρ. Ολοκλήρωσε τον μικρό τελικό διψήφιος με 12 πόντους, πήρε 4 αμυντικά ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ.

Ντίνος Μήτογλου (6/10): Από το… μηδέν του ημιτελικού ο Έλληνας φόργουορντ πήρε προσπάθειες στην επίθεση και προσέφερε 8 πόντους. Μάζεψε 3 επιθετικά ριμπάουντ.

Ομέρ Γιουρτσεβέν (9/10): Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν άγγιξε ένα εντυπωσιακό double-double με 23 πόντους και 8 ριμπάουντ. Ο Αταμάν θα κληθεί να αναπροσαρμόσει τους χρόνους στο «5» με την επιστροφή του Λεσόρ.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 97-93: Η κριτική των παικτών του «Τριφυλλιού»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr