Σε εξέλιξη η ψηφοφορία της EuroLeague: Ποιοι «πράσινοι» πάνε καλά

Η διαδικασία ανάδειξης των κορυφαίων παικτών της κανονικής περιόδου της EuroLeague βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις δύο καλύτερες πεντάδες να διαμορφώνονται μέσα από την ψηφοφορία που διεξάγεται.

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία της EuroLeague: Ποιοι «πράσινοι» πάνε καλά

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα αποκαλύπτουν ένα γκρουπ αθλητών που ξεχωρίζει τόσο στις επιλογές των εκπροσώπων των media όσο και στις προτιμήσεις των φιλάθλων.

Στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων, η οποία θα συνεισφέρει κατά 20% στο συνολικό αποτέλεσμα, την πρωτοπορία έχει ο Σάσα Βεζένκοβ με 19.42%.

Ακολουθούν οι Κέντρικ Ναν (17.71%), Τι Τζέι Σορτς (16.57%), Νάιτζελ Χέιζ (11.42%), Έντι Ταβάρες (4%), Νικόλα Μίροτιτς (3.42%), Τέο Μάλεντον (3.42%), Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (2.85%), Ζακ ΛεΝτέι (2.28%) και Μάρκο Γκούντουριτς (2.28%).

Αντίστοιχα, στη διαδικασία επιλογής από το κοινό, που θα έχει βαρύτητα 10% στο τελικό αποτέλεσμα, ο Κέντρικ Ναν προηγείται με 14.54%.

Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται οι Σάσα Βεζένκοβ (10.97%), Τι Τζέι Σορτς (10.42%), Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (8.89%), Νάιτζελ Χέιζ (6.8%), Τζέριαν Γκραντ (5.37%), Κώστας Σλούκας (5.14%), Ματίας Λεσόρ (3.82%), Εβάν Φουρνιέ (2.89%) και Φιλίπ Πετρούσεβ (2.61%).

Εκτός από τους φιλάθλους και τους δημοσιογράφους, στη διαδικασία συμμετέχουν και οι αρχηγοί (35%) καθώς και οι προπονητές (35%) των 18 ομάδων της διοργάνωσης. Οι εκπρόσωποι των media, οι προπονητές και οι αρχηγοί έχουν δικαίωμα μίας ψήφου, ενώ οι φίλαθλοι μπορούν να ψηφίζουν μία φορά κάθε 24 ώρες.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr