Παναθηναϊκός: Ο Ναν και οι μισές αλήθειες

Τις περισσότερες νίκες στην Ευρωλίγκα τις έχεις κάνει λόγω της σούπερ απόδοσης του Κέντρικ Ναν.

Παναθηναϊκός: Μονόδρομος το βραβείο για τον απίθανο Ναν!

Ο Αμερικάνος παρασύρει και τους υπόλοιπους χωρίς μάλιστα να είναι πλέι μέικερ.

Στην Ευρώπη έχουμε δει κατά καιρούς σπουδαίους Αμερικάνους πόιντ γκαρντ να δίνουν ρυθμό κατευθύνοντας ομάδες: ο Λάρκιν πχ στα καλά του, παλιότερα ο Ντέιβιντ Ρίβερς στον ΟΣΦΠ και ο Τερέλ Μακ Ιντάιρ στη Σιένα, βλέπουμε πόσο καλά έπαιζε η Παρί στον α΄ γύρο με τον Σορτς να την κουμαντάρει.

Ο Ναν κατευθύνει σκοράροντας: είναι σαν να δείχνει στους συμπαίκτες του το δρόμο προκαλώντας τους να πάρουν κι αυτοί προσπάθειες ή να ανεβάσουν τέμπο ακολουθώντας τον.

Προ ημερών όταν η μια κατοστάρα διαδεχόταν την άλλη ο Κέντρικ ήταν σαν να έλεγε στους συμπαίκτες του πως καλό είναι να πάρουν κι αυτοί σουτ για να διασκεδάσουν και να γίνουν χορηγοί του…πάρτι.

Φαντάζεστε τι μπορεί να συμβεί όταν το τριφύλλι παρατάξει σε φόρμα όλους τους κοντούς του.

Όταν κανείς από τους γκαρντ δεν παίζει καλά, χάνεις ακόμα και από την Μπασκόνια που είναι χαμηλά στην βαθμολογία, άλλωστε στην έδρα της η ίδια ομάδα έχασε λόγω διαιτησίας από τον ΟΣΦΠ.

Το ότι γράφεται πως ο Παναθηναϊκός ποντάρει πολλά στο Ναν είναι μισή αλήθεια. Η άλλη μισή αφορά ότι αυτός είναι ο τρόπος του Αταμάν που του δίνει τρόπαια.

Επιπλέον ο Τούρκος δίνει την μπάλα στον Κέντρικ γιατί οι υπόλοιποι κοντοί είναι ντεφορμέ. Όταν βρεθούν όλοι σε καλά στάνταρ θα δούμε πως θα αντιδράσουν οι αντίπαλοι.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr