Αταμάν: Πώς θα είμαι στον πάγκο της Τουρκίας εν μέσω... Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός
Ο Εργκίν Αταμάν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να βρίσκεται στον πάγκο της εθνικής Τουρκίας και στα δύο κρίσιμα παιχνίδια του Νοεμβρίου για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025, παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπεται διακοπή αγωνιστικής δράσης στην Ευρωλίγκα.
Σε συνέντευξή του στο Meridian Sport, ο Αταμάν τόνισε ότι θα παρευρεθεί στους αγώνες της Τουρκίας, η οποία αντιμετωπίζει την Ουγγαρία στις 22 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη, ημέρα Παρασκευή. Την προηγούμενη ημέρα, ο Παναθηναϊκός έχει αγώνα με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας.
Αναλυτικά μίλησε για:
-την εθνική Τουρκίας: «Στόχος μας είναι ένα μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ. Φυσικά θα πρέπει να το αποδείξουμε πρώτα. Πιστεύω πως έχουμε μια εξαιρετική γενιά παικτών, ελπίζω όλοι να είναι διαθέσιμοι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει διακοπή στην Ευρωλίγκα τον Φεβρουάριο και όχι το Νοέμβριο για τα παράθυρα. Είναι περίεργο, μιλάμε για αυτό εδώ και πέντε χρόνια. Πώς γίνεται να παίζει η Εθνική ομάδα και την ίδια ώρα οι καλύτεροι παίκτες να έχουν παιχνίδια με τις ομάδες τους; Πείτε μου σε ποιο άλλο σπορ υπάρχει τέτοια κατάσταση. Θέλουμε να φτάσουμε το ποδόσφαιρο σε δημοφιλία και ο κόσμος του ποδοσφαίρου γελάει με αυτή την κατάσταση. Οι εθνικές ομάδες είναι σημαντικές σε όλες τις χώρες, όμως και η Ευρωλίγκα είναι σημαντική. Πρέπει να βρεθεί μια αποδεκτή λύση. Σε αυτό το σημείο, μπορώ να πω ότι θα είμαι παρών στην εθνική ομάδα. Και στα δύο παιχνίδια».
-τη χειρονομία που έκανε για τη Φενέρμπαχτσε και την αντίδραση της ομάδας που δεν θέλει να στείλει παίκτες της στην εθνική όσο αυτός είναι προπονητής: «Δεν με απασχολεί, είμαι ομοσπονδιακός προπονητής. Τα αφεντικά μου είναι η ομοσπονδία και η κυβέρνησης της Τουρκίας. Συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου και πιστεύω πως όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν για την εθνική ομάδα. Είναι σημαντικό να παίζεις για την εθνική ομάδα. Τα υπόλοιπα δεν είναι αρμοδιότητά μου. Εγώ θα είμαι παρών και ελπίζω όλοι οι παίκτες που θα επιλεγούν θα είναι παρόντες στα παράθυρα και μετά στην τελική φάση».
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός μεταγραφές: Η υπόθεση που μπορεί να φέρει ξαφνικές εξελίξεις
- Παναθηναϊκός: Ελληνική λύση για το κέντρο και μια «λεπτομέρεια» που αλλάζει τα δεδομένα
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ γυρίζει σελίδα με... τριπλό «χτύπημα»
- "Η Γκρέμιο ανακοινώνει Τετέ τις επόμενες ώρες"
- Μπλαζεβίτσιους: «Αυτό θα ευχηθώ για Λεσόρ και Παναθηναϊκό»