Ακόμη δεν… κατάλαβε ο Μπαρτζώκας! Η κίνηση ματ του Αταμάν στο ΣΕΦ

Ο Εργκίν Αταμάν κατάφερε να υπερισχύσει τακτικά του Γιώργου Μπαρτζώκα, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την καθοριστική του επίδραση στη νίκη.

Αταμάν: Αποθέωσε Ναν - Οι δηλώσεις στη συν. Τύπου

Για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό, ο Τούρκος προπονητής ξεκίνησε τον αγώνα με τρία γκαρντ (Μπράουν, Γκραντ, Ναν).

Αν και έχουμε δει αυτό το σχήμα πολλές φορές κατά τη διάρκεια των αγώνων —ιδιαίτερα στο ματς με τη Φενέρ— δεν είχε χρησιμοποιηθεί από την αρχή.

Στην αρχή, αυτό δημιούργησε κάποια προβλήματα στον Παναθηναϊκό μέσα στη ρακέτα, με τον Ολυμπιακό να παίρνει προβάδισμα 10-6, εκμεταλλευόμενος και ένα καλάθι και φάουλ του Φαλ, που θα μπορούσε να θεωρηθεί επιθετικό.

Ωστόσο, η επιλογή των τριών περιφερειακών έδωσε στους «πράσινους» τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν την αμυντική διάταξη των «ερυθρόλευκων».

Η άμυνα του Ολυμπιακού, όπως και στον τελικό του Σούπερ Καπ, ήταν πιο κλειστή στη ρακέτα, με στόχο να περιορίσει τον Λεσόρ. Χάρη στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει ελεύθερα σουτ, και με υψηλή ευστοχία πήρε προβάδισμα 7 πόντων (16-23).

Όταν έγιναν οι πρώτες αλλαγές, οι παίκτες του Αταμάν έχασαν κάπως τη συγκέντρωσή τους στην επίθεση, και ο Ολυμπιακός με ένα σερί 10-0 επανήλθε μπροστά. Το «Τριφύλλι» αντέδρασε με 6 διαδοχικούς πόντους του Μήτογλου, καταφέρνοντας να ανακτήσει το προβάδισμα.

Exit mobile version