Μπαρτζώκας: «Αυτό δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Ούτε έγινε στο Super Cup»

Δείτε τι δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου, μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

Μπαρτζώκας: «Αυτό δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Ούτε έγινε στο Super Cup»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Μας έβαλε πολλή πίεση με τον τρόπο που σούταρε στο πρώτο μέρος. Προφανώς για να γίνει αυτό, σημαίνει ότι εμείς ήμασταν ανεπαρκείς αμυντικά. Δεν βάλαμε τα χέρια μας στην άμυνα. Έβαλαν τη μπάλα στη ρακέτα, την έβγαλαν έξω και τα έβαλαν όλα. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους έπρεπε να έχουμε κάτι πολύ καλύτερο στο περιφερειακό σουτ για να βάλουμε πίεση στον Παναθηναϊκό. Είχαμε έρμπολ με τον Ντόρσεϊ, χάσαμε άλλο ένα με τον Φουρνιέ. Είπαμε να πάμε κατοχή με κατοχή, αλλά κάποιες στιγμές βιαστήκαμε.

Παίξαμε κάτω από πίεση, ο Παναθηναϊκός είχε τους γκαρντ σε καλή μέρα. Δεν είχαμε υπομονή, βιαστήκαμε και μοιραία χάσαμε. Είμαστε καλύτερη σε ασίστ και ριμπάουντ, σουτάραμε με κάτω από 30% στο τρίποντο. Έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια, προσπαθούμε να έρθουμε σε φόρμα, παιχνίδια στο Μόναχο, σήμερα με Παναθηναϊκό, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα μετά. Πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί αμυντικά. Είναι η τρίτη-τέταρτη συνεχόμενη φορά που οι παίκτες μας δεν έβαλαν χέρια στη μπάλα, δεν κάναμε φάουλ. Πάντα θέτεις τον τόνο στο γήπεδό σου, αποφύγαμε τις επαφές και ο Παναθηναϊκός.

Υπάρχουν τεράστιες προσδοκίες από τις μεταγραφές μας, εμείς ψάχνουμε να βρούμε ισορροπία, ποιος θα σουτάρει, πώς θα γυρίσουμε στην άμυνα, πώς θα κάνουμε τα φάουλ. Δεν λέω ότι οι παίκτες μας είναι εγωιστές με την κακή έννοια του όρου, αλλά θα περάσουν από ένα μεταβατικό στάδιο για να γίνουμε συμπαγείς. Για να κάνει ο καθένας αυτό που πρέπει για να κερδίσει η ομάδα. Καμία μομφή προς τους παίκτες, αυτό το πράγμα χτίζεται σιγά-σιγά. Να τρέξουμε να βοηθήσουμε τον συμπαίκτη μας. Να δώσουμε μια έξτρα πάσα στη γωνία. Αυτή την εποχή δεν τα κάνουμε αυτά, επαναλαμβάνω αυτή δεν είναι μομφή. Πρέπει να γίνουμε συμπαγείς, να γίνουμε αυτό που πρέπει. Έχουμε αρκετούς παίκτες που παίζουν 3-4 λεπτά και λυγίζουν, όπως ο Φαλ για παράδειγμα που ήταν έξω. Μπήκε πιο γρήγορα και ζήτησε αλλαγή, όπως και ο Μιλουτίνοφ. Έχουμε ανισότητα όσον αφορά την φόρμα των παικτών.

Για τον τρόπο που έπαιξε ο Παναθηναϊκός με τα τρία γκαρντ: «Ο Παναθηναϊκός έβαλε τρεις χειριστές, που σούταραν εκπληκτικά όλοι. Που δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Ούτε έγινε στο Super Cup. Δεν είχαν το ίδιο ποσοστό με τον ΠΑΟΚ ή στη Γαλλία. Πολλές φορές ένα παιχνίδι διαμορφώνεται από το αμέσως προηγούμενο. Από το πώς χειρίζονται την πίεση οι παίκτες. Όμως σίγουρα οι τρεις γκαρντ έδωσαν μεγάλη ισορροπία και καλή εκτέλεση, ενώ εμείς δεν πήραμε αβαντάζ από τους φόργουορντ».

Για το ματς με τη Ρεάλ που έρχεται: «Δεν υπάρχει κάτι για να δώσουμε βάση, δεν υπάρχει χρόνος. Δείχνουμε ατομικά βίντεο σε παίκτες. Πρέπει να επικεντρωθούμε στον επόμενο αντίπαλο. Είναι μία φοβερά δύσκολη κατάσταση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, τα χέρια των προπονητών είναι δεμένα. Πρέπει οι παίκτες να χειρίζονται την ψυχολογία τους. Αυτό που μετράει δεν είναι τόσο η αποτελεσματικότητα, αλλά να είναι μία ομάδα συμπαγής, να μη λυγίζει. Χάσαμε τρία παιχνίδια στη EuroLeague που πήγαν στην κατοχή. Αυτό δημιούργησε πίεση στην ομάδα. Δουλειά μας είναι να δουλέψουμε σκληρά, όλοι μαζί, ενωμένοι. Το ταβάνι μας είναι πολύ ψηλά».

Για την ετοιμότητα του Ουίλιαμς – Γκος: «Έκανε προπόνηση, αλλά μόνο μία ομαδική και δεν μπορούσε να παίξει απόψε. Νομίζω θα είναι μαζί μας την Τρίτη».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News