Φενερμπαχτσέ - Παναθηναϊκός 76-81: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Φενερμπαχτσέ.

Φενερμπαχτσέ - Παναθηναϊκός 76-81: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Όποιος είχε προεξοφλήσει πως ο Παναθηναϊκός Aktor θα ηττηθεί από τη Φενερμπαχτσέ στην Τουρκία (ο Ολυμπιακός έχασε στην πρεμιέρα), του ήρθε η υπενθύμιση πως το Τριφύλλι έχει αλλάξει status τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Οι απουσίες λειτούργησαν, μάλλον, ευεργετικά για το Τριφύλλι, από την άποψη, πως το παιχνίδι ήταν πιο εύκολο ως προς τη διαχείριση από τον Εργκίν Αταμάν. Βέβαια, λίγες ομάδες θα μπορούσαν να φανούν ανταγωνιστικές δίχως παίκτες, όπως ο Παπαπέτρου, ο Γκριγκόνις και ο Μήτογλου.

Προς το τέλος του αγώνα ο πράσινος τεχνικός είχε τη δυνατότητα να ρίξει στο παρκέ και τον Σλούκα και τον Μπράουν και τον Ναν και τον Γκραντ. Δεν είναι μυστικό, πως ο πράσινος τεχνικός αρέσκεται να παίζει με πολλούς περιφερειακούς και στη συγκεκριμένη αναμέτρηση βρήκε τη λύση μέσα από αυτούς.

Ο αρχηγός έψαχνε μια εμφάνιση – ΔΗΛΩΣΗ μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι με τη μη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τη βρήκε σε ένα από τα… αγαπημένα του γήπεδα. «Καλημέρα, Καλησπέρα, Καληνύχτα» σε μια καταπράσινη version, λοιπόν!

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (-): Δεν αγωνίστηκε καθόλου.

Λορέντζο Μπράουν (8.5/10): Ο παίκτης «ορχήστρα» του Παναθηναϊκού ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του παιχνίδι με παιχνίδι. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 12 πόντους, 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Κώστας Σλούκας (10/10): Ο αρχηγός είναι και φέτος «εδώ». Από τα δικά του χέρια οι πράσινοι κατέκτησαν δεύτερο «διπλό» (μετά και την Άλμπα). Έβαλε τα κρίσιμα σουτ και πλήγωσε ξανά την πρώην ομάδα του.

Τσεντί Οσμάν (5/10): Ο Τούρκος βοήθησε στην άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο, δεν τα πήγε καλά στην επίθεση (0/3 τρίποντα). Μπορεί να προσφέρει περισσότερα με βάση την ποιότητά του.

Αλέξανδρος Σαμοντούροβ (-): Δεν αγωνίστηκε καθόλου.

Τζέριαν Γκραντ (8/10): Κομβικός και ο Γκραντ στο παιχνίδι στα τελευταία λεπτά. Σημείωσε 9 πόντους και μοίρασε 3 ασίστ στην επίθεση, μάζεψε 2 ριμπάουντ στην άμυνα.

Κέντρικ Ναν (8/10): Ο Ναν ήταν απίθανος στο πρώτο ημίχρονο με 12 πόντους. Κατέβασε ταχύτητα στο β’ μέρος και παρέδωσε την σκυτάλη στα υπόλοιπα επιθετικά όπλα του Τριφυλλιού. Μελανό σημείο τα τρία λάθη.

Ματίας Λεσόρ (9/10): Από το χέρι του Λεσόρ «κλείδωσε» και οριστικά το αποτέλεσμα για τους πράσινους. Αγωνίστηκε για 25′, επομένως, κράτησε δυνάμεις και για το ΣΕΦ. Πέτυχε 14 πόντους και πήρε 5 ριμπάουντ.

Κώστας Αντετοκούνμπο – Μάριους Γκριγκόνις (-): Δεν αγωνίστηκαν καθόλου.

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (6/10): Ο Ισπανός φόργουορντ δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ στην επίθεση, ωστόσο, η συνεισφορά του στην άμυνα ήταν σημαντική.

Ομέρ Γιουρτσεβέν (7.5/10): Αν είχε κάποια καλύτερα τελειώματα, η εμφάνισή του θα άγγιζε το «άριστα». Μέσα σε 15′ ο Τούρκος σέντερ πέτυχε 12 πόντους (6 ριμπάουντ) και αποτέλεσε μια αξιόπιστη επιλογή πίσω από τον Λεσόρ.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr