Γκριγκόνις: «Πρέπει όλοι να κοιταχτούμε στον καθρέπτη»

Ο Μάριους Γκριγκόνις μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στο Παρίσι από την Παρί δεν έψαξε για δικαιολογίες στις δηλώσεις που πραγματοποίησε στο «gazzetta.gr».

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ο επόμενος στόχος μετά τον Γκριγκόνις!

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός στο παιχνίδι με την Παρί και δίκαια γνώρισε την ήττα (84-80) στο Παρίσι πηγαίνοντας πλέον το ρεκόρ του στο 2-1 κι έχοντας μπροστά του τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ψάχνει, επίσης, αντίδραση.

Από εκεί και πέρα μετά το τέλος του αγώνα, ο Μάριους Γκριγκόνις σε δηλώσεις που πραγματοποίησε στο «gazzetta.gr» αναφέρθηκε στο παιχνίδι, στην εικόνα του Παναθηναϊκού και ταυτόχρονα δεν έψαξε να βρει δικαιολογίες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν παίξαμε έξυπνα και ομάδες που παίζουν τόσο γρήγορα θα πάρουν αυτό που αξίζουν. Τη νίκη. Πρέπει να δούμε το βίντεο και να δούμε τα πράγματα που κάναμε λάθος. Παίζουμε εναντίον της Ρεάλ, πρέπει να ανασυγκροτηθούμε, να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας στον καθρέπτη και να παίξουμε καλύτερα από κάθε άποψη».

Πόσο εύκολο είναι όμως να αφήσει άμεσα ο Παναθηναϊκός την ήττα και να συγκεντρωθεί στο 100% στο αμέσως επόμενο ματς με τη Ρεάλ; «Δεν είναι ποτέ εύκολο. Όπως θα θυμάσαι και εσύ ούτε πέρυσι ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν. Κάναμε κάποιες προσθήκες στην ομάδα και πλέον είναι διαφορετικό και το rotation, Πρέπει να δούμε τι πρέπει να κάνουμε».

Ο Παναθηναϊκός «ζει» ακόμα τη περσινή σεζόν και τη μεγάλη επιτυχία με την κατάκτηση του τροπαίου; «Δεν το ξέρω. Δεν ξέρω εάν ζουμε τη περσινή σεζόν. Καθένας μας είναι διαφορετικός άνθρωπος, με διαφορετική νοοτροπία. Εκεί που πρέπει να εστιάσουμε είναι ότι δεν παίζουμε καλά. Κάτι που φάνηκε στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και το οποίο συνεχίστηκε τώρα εναντίον της Παρί. Ίσως και να χρειαζόμασταν αυτήν την ήττα για να κάνουμε την επανεκκίνηση.»

Πότε ωστόσο θα είναι έτοιμος ο Παναθηναϊκός σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό; «Για εσένα είναι εύκολο να το λες και να το ρωτάς. Όμως είναι μπάσκετ και δεν ξέρεις ποτέ. Πρέπει καθένας από εμάς να δει τι μπορεί να προσφέρει και ατομικά. Να δούμε τους εαυτούς μας, Πώς παίζουμε, πώς παίζει καθένας από εμάς άμυνα, πώς παίρνει τα σουτ, να είναι ανταγωνιστικός, να πηγαίνει στα ριμπάουντ. Όλα αυτά…».

Αν χρειάζεται η ομάδα ένα μεγάλο σουτ ψυχολογίας όπως ευστόχησε πέρυσι στο Μονακό: «Πρώτα απ’ όλα πρέπει να αναμειχθώ περισσότερα στα σουτ. Θα δούμε. Είναι πολύ νωρίς ακόμα.»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr