Παρί - Παναθηναϊκός 84-80: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vid)

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Παρί.

Παρί - Παναθηναϊκός 84-80: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vid)

Στις 30 Απριλίου του 2024 ο Παναθηναϊκός γνώρισε την τελευταία του ήττα στην Ευρώπη. Τότε, η Μακάμπι έκανε το 2-1 στη σειρά των πλέι οφ. Ακολούθησε ένα τρελό σερί τεσσάρων νικών, δύο Game 4 και στο Game 5 με τους Ισραηλινούς και δύο στο Final Four του Βερολίνου.

Τη φετινή χρονιά η Παρί έβαλε «στοπ» στο 2-0 του Τριφυλλιού, το οποίο έλαβε το μήνυμα, πως είναι «στόχος» για κάθε ομάδα λόγω της κατάκτησης του τροπαίου της Euroleague.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, ήταν σα να γοητεύτηκαν από τις ομορφιές του Παρισιού, και να έχασαν την ουσία, που ήταν ο μπασκετικός αγώνας. Δεν εμφανίστηκαν σοβαροί στο παρκέ της Accor Arena, εκεί όπου οι «πράσινοι» κατέκτησαν το πρώτο τους ευρωπαϊκό και οι πεινασμένοι Γάλλοι έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Εδώ και δύο μήνες, προετοιμάζονταν για την αποψινή νύχτα στην Παρί και η «εικόνα» τους δικαιολόγησε απόλυτα αυτήν την προσμονή να αγωνιστούν κόντρα στους Πρωταθλητές Ευρώπης. Με 15 ασίστ και 15 λάθη είναι, σχεδόν, απίθανο να «λυγίσει» κανείς ακόμα και μια νεοφώτιστη ομάδα.

Αυτή η ήττα μπορεί να λειτουργήσει ως «ξυπνητήρι» στον Παναθηναϊκό Aktor, που μπορεί να «σκάσει» κρυφά ένα χαμόγελο για τα αποτυχημένα αποτελέσματα της Φενέρ και της Ρεάλ βλέποντας το βαθμολογικό πίνακα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ένας Λεσόρ και ένας Μπράουν, δύσκολα, θα μπορούσαν να «γυρίσουν» ένα τέτοιο ματς απέναντι στους «δαιμονισμένους» Χίφι – Σορτς.

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (-): Αγωνίστηκε ελάχιστα και δεν μπορεί να κριθεί.

Λορέντζο Μπράουν (7/10): Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού έδωσε λύσεις στην επίθεση (14 πόντοι), δεν είχε σημαντική συμβολή στη δημιουργία (2 ασίστ, 1 λάθος).

Κώστας Σλούκας (3.5/10): Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι ο «αρχηγός» είχε κακή απόδοση. Ήταν ο εκφραστής σε πέντε επιθέσεις που κατέληξαν σε καλάθι.

Τσεντί Οσμάν (3/10): Δεν βοήθησε την ομάδα το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «πρασίνων».

Ιωάννης Παπαπέτρου (3/10): Άσχημη εμφάνιση από τον «Πάπι» σε άμυνα-επίθεση. Ίσως, άργησε να μπει στη δράση.

Τζέριαν Γκραντ (6/10): Δεν ήταν από τις καλές βραδιές του Αμερικανού. Ήταν μαχητικός για 30′, αλλά μπορούσε να πετύχει περισσότερα.

Κέντρικ Ναν (7/10): Σημείωσε μια από τις χειρότερες εκκινήσεις σε αγώνα του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να ανοίξει η διαφορά. «Ενεργοποιήθηκε» στο β’ μέρος σε άμυνα-επίθεση, σκόραρε 16 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ.

Ματίας Λεσόρ (9.5/10): Ο Λεσόρ γνώρισε την αποθέωση από τους Γάλλους. Το καλοκαίρι πήρε ασημένιο μετάλλιο. Σαν στο σπίτι του, λοιπόν, έκανε εμφατικό double double με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Μάριους Γκριγκόνις (5/10): Φαινόταν σε καλό εκτελεστικό βράδυ, αλλά δεν πήρε πολλές προσπάθειες. Έμεινε στους 7 πόντους.

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (5/10): Στα τελευταία 6” πέτυχε ένα τρίποντο που έδωσε κάποιες ελάχιστες πιθανότητες για μια απίθανη ανατροπή. Σε γενικές γραμμές κρίνεται μέτριος στον αποψινό αγώνα.

Ντίνος Μήτογλου (2/10): Λίγα πράγματα και από τον Έλληνα φόργουορντ, σε ένα ματς που θα έπρεπε να δώσει συνέχεια στην καλή απόδοσή του από την Πυλαία.

Ομέρ Γιουρτσεβέν (2/10): Δεν έδωσε λύσεις στην επίθεση ο Τούρκος σέντερ, με αποτέλεσμα να γυρίσει γρήγορα στο παρκέ ο Λεσόρ.

Παρί - Παναθηναϊκός 84-80: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vid)

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr