Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η δωδεκάδα με την Παρί

Η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με την Παρί, για την τρίτη αγωνιστική της Euroleague, εκεί που 28 χρόνια πριν έραψε το πρώτο του «αστέρι».

Παναθηναϊκός - Μπάγερν 94-79: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vid)

Τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα συνεχίζει ο Παναθηναϊκός AKTOR. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν αντιμετωπίζει την «πρωτάρα» Παρί εκτός έδρας (21:30, NovaSports5) για την τρίτη αγωνιστική της διοργάνωσης και την πρώτη της «διαβολοβδομάδας», αφού την Πέμπτη ακολουθεί η Ρεάλ στη Μαδρίτη (16/10).

Μάλιστα, το γήπεδο που θα λάβει χώρα η αναμέτρηση μπορεί να είναι πλέον γνωστό εμπορικά ως «Accor Arena», ωστόσο στην πραγματικότητα πρόκειται για το «Παλέ ντε Μπερσί», εκεί δηλαδή που το «τριφύλλι» έραψε το πρώτο «αστέρι» στη φανέλα του το 1996, ξεκινώντας την πλούσια ευρωπαϊκή του ιστορία.

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την πολύ δύσκολη νίκη επί του ΠΑΟΚ (96-93) στην Πυλαία. Οι «πράσινοι» επιθυμούσαν μία άνετη νίκη έτσι ώστε να μην «καταπονήσουν» τους βασικούς τους παίκτες ενόψει «διαβολοβδομάδας», ωστόσο οι Θεσσαλονικείς τους έβαλαν πολύ δύσκολα, με αποτέλεσμα ο Κέντρικ Ναν να παίξει 35 λεπτά, ο Ματίας Λεσόρ σχεδόν 30 και ο Μάριους Γκριγκόνις 25, μεταξύ άλλων.

Πλέον, ο «επτάστερος» στην Παρί, στοχεύοντας να κάνει το 3Χ3 στο «βατό» του ξεκίνημα, καθώς ακολουθούν πολύ δύσκολα παιχνίδια με Ρεάλ και Φενέρμπαχτσε εκτός έδρας. Ενδεχόμενη ήττα θα κριθεί «εκτός προγράμματος», καθώς ο γαλλικός σύλλογος, που παίζει για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα, έχει ένα από τα πιο αδύναμα ρόστερ της διοργάνωσης.

Δείτε την πράσινη δωδεκάδα:

Καλαϊτζάκης, Μπράουν, Σλούκας, Οσμάν, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου, Γιουρτσεβέν.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr