Παναθηναϊκός: Χρονιά συμβολαίου για Παπαπέτρου

Παρότι η ομάδα έχει τοπ φόργουορντ (Χουάντσο, Οσμάν) χαρήκαμε που την Πέμπτη είδαμε πολύ ώρα στο γήπεδο τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Παναθηναϊκός: Χρονιά συμβολαίου για Παπαπέτρου

Εξαιρουμένων των τριπόντων που δεν ήταν εύστοχος μια χαρά βοήθησε ο διεθνής άσος, με τα καλάθια του, τις τάπες, τα ριμπάουντ και τις άμυνες που έβγαζε στους Βαυαρούς. Εδώ και μήνες έχει πάρει πάνω του.

Η σειρά με την Μακάμπι αποτέλεσε το σημείο αναφοράς του Ιωάννη Παπαπέτρου τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Ήταν τα παιχνίδια που τον… εκτόξευσαν, όντας ο x-factor του Παναθηναϊκού μέχρι το 3-2 και τη μεγάλη πρόκριση στο Final Four της Euroleague.

Στο Game 2 όπου οι πράσινοι έφεραν το ματς στα ίσια (1-1) ήταν κομβικότατος με 17 πόντους και 4/6 τρίποντα, όπως κομβικός ήταν και στο Game 4 όπου έκανε το break στο Βελιγράδι και έχοντας δώσει το έναυσμα για την αντεπίθεση χάρη σ’ ένα κρίσιμο τρίποντο από οποίο είχε ξεκινήσει και η ανατροπή.

Αν δεν είχε τον σοβαρό τραυματισμό ενδεχομένως να είχε εξελιχθεί τελείως διαφορετικά η σεζόν για εκείνον και να είχε «γράψει» μεγαλύτερα νούμερα κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο παρκέ.

Όμως η επέμβαση που έκανε στα τέλη Οκτωβρίου τον κράτησε για τρεις μήνες μακριά από την αγωνιστική δράση με αποτέλεσμα να χάσει σημαντικό έδαφος όσον αφορά την επιστροφή του και την επαναπροσαρμογή του στην ομάδα.

Ήταν μια δύσκολη περίοδος για τον διεθνή φόργουορντ την οποία ωστόσο άφησε γρήγορα στο παρελθόν.

Ο Ιωάννης υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι διετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, οπότε παραμένει κανονικά στο ρόστερ της ομάδας (τουλάχιστον) έως και το καλοκαίρι του 2025, οπότε σε μια σεζόν συμβολαίου έχει κάθε λόγο να παίξει καλά για να παραμείνει κι άλλα χρόνια στο κλαμπ.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr