Γιαννακόπουλος: «Θα έχει και συνέχεια η Παναθηναϊκή παραμυθούπολη»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε μέσα από το νέο ΟΑΚΑ για το νέο παλάτι του Παναθηναϊκού AKTOR και διαβεβαίωσε τους φίλους της ομάδας πως θα υπάρξει και συνέχεια. Παράλληλα, έδωσε τη δική του ευχή για τον Ολυμπιακό και το ΣΕΦ.

Γιαννακόπουλος: «Θα έχει και συνέχεια η Παναθηναϊκή παραμυθούπολη»

Αναλυτικά:

– Κύριε πρόεδρε, την Πέμπτη το βράδυ παρουσιάζεται το νέο ΟΑΚΑ στον κόσμο του Παναθηναϊκού και με μια γρήγορη ματιά στα social media είναι εύκολο να διακρίνουμε ότι επικρατεί πολύ μεγάλος ενθουσιασμός. Ποια είναι τα δικά σας συναισθήματα;

«Ο πατέρας μου Παύλος μου έλεγε πάντα ότι πλούσιο δεν σε κάνουν τα μηδενικά στην τράπεζα. Πλούσιο σε κάνουν οι γνήσιες καλημέρες αλλά και τα ειλικρινή χαμόγελα των ανθρώπων γύρω σου.

Αυτά που βιώνω καθημερινά στον δρόμο με κάνουν να νιώθω σαν να είμαι ο Σκρουτζ Μακντάκ, ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου. Δεν ήταν εύκολο όλο αυτό που βλέπετε εδώ (σ.σ. δείχνει το γήπεδο).

Όταν ο Γρηγόρης Δημητριάδης πρότεινε και σε εμάς αλλά και στον Ολυμπιακό το ΣΕΦ, εμείς αμέσως ανταποκριθήκαμε.

Παραλάβαμε ένα ΟΑΚΑ παρατημένο, με πάρα πολλά λειτουργικά και δομικά προβλήματα, ένα γήπεδο που είχε ζωή μόνο όταν αγωνιζόταν ο Παναθηναϊκός και όλες τις υπόλοιπες μέρες και ώρες ήταν ακατάλληλος αλλά και επικίνδυνος για να επισκεφθείς.

Με μεράκι, δουλειά, αλλά και μία επένδυση που φτάνει ήδη τα 15 εκατομμύρια ευρώ φτιάξαμε αυτό που θα δείτε την Πέμπτη. Και έπεται συνέχεια. Η επένδυση δεν σταματάει εδώ, θα συνεχιστεί»…

– Δεν απαιτείται μόνο μεράκι και χρήματα, απαιτείται και όραμα για να δημιουργηθεί κάτι τέτοιο. Ειδικά στις μεγάλες ομάδες όπως είναι ο Παναθηναϊκός, ο κόσμος χρειάζεται όραμα πρώτα από όλα.

«Θα σας πω… Ευελπιστούμε ότι η Παναθηναϊκή παραμυθούπολη που οραματίστηκα εκεί, στο γνωστό τραπεζάκι στο Σούνιο, θα δώσει τη δυνατότητα στους Έλληνες να έχουν ένα ολοκληρωμένο Παναθηναϊκό θεματικό πάρκο, όπου θα μπορούν να περνάνε όμορφα οι οικογένειες όλο το 24ώρο, όλη την εβδομάδα, κάθε ημέρα του χρόνου.

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα που ανέδειξε ο ελληνικός αθλητισμός αλλά και η πολυνίκης ομάδα στην Ευρώπη από τότε που δημιουργήθηκε η Εuroleague. Και οφείλει να έχει το καλύτερο γήπεδο της Ευρώπης. Αυτό οραματίστηκα, αυτό φτιάξαμε και θα γίνει και ακόμα καλύτερο»

-Τι άλλο μπορεί να δούμε δηλαδή;

«Πολλά και διάφορα. Μουσείο, ai, με όλη την ιστορία του Παναθηναϊκού. Θεματικά εστιατόρια με memorabilia από τους μεγάλους αθλητές του παρελθόντος.

Πίστα με ηλεκτρονικά καρτ, κομμωτήρια, αίθουσες VR για τα παιδιά, αίθουσες διδασκαλίας Παναθηναϊκής ιστορίας, Παναθηναϊκό λούνα παρκ, Παναθηναϊκό προπονητικό κέντρο εφάμιλλο των μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών συλλόγων».

– Για αυτά που ακούγονται σχετικά με τις συζητήσεις κυβέρνησης-Ολυμπιακού για την παραχώρηση του ΣΕΦ; Πώς το βλέπετε εσείς;

«Μακάρι να πάρει ο Ολυμπιακός το ΣΕΦ και να το αναβαθμίσει. Μόνο καλό θα είναι αυτό. Και για το μπάσκετ συνολικά, αλλά και για εμάς τους Παναθηναϊκούς…

Αν ευσταθούν αυτά που ακούγονται περί χρηματοδότησης του κράτους για το ΣΕΦ αυτό θα δημιουργήσει και δεδικασμένο ώστε να πάρει και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός την αντίστοιχη χρηματοδότηση ώστε να μην υπάρξει πραγματικός αθέμιτος ανταγωνισμός. Ίδωμεν…».

– Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα ενόψει των εγκαινίων του νέου ΟΑΚΑ;

«Θα ήθελα να ευχηθώ σε όσους δεν είναι επικίνδυνοι να προκαλέσουν βία μέσα από τα instagram story τους και έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τον αγώνα απόψε, καλή διασκέδαση και με τη νίκη. Σας ευχαριστώ»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr