Καλαϊτζάκης: Από τον Δεκέμβρη δεν έχει κοιτάξει πίσω...

Θετικότατος στην Καρδίτσα ο Πάνος Καλαϊτζάκης, έκανε το κάρφωμα της ζωής του, ευστόχησε σε σερί τρίποντα κι έκανε τον προπονητή του να μιλήσει με καλά λόγια για εκείνον.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 84-66: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Για τον παίκτη το κουμπί γύρισε τον Δεκέμβρη. Ο Αταμάν έβλεπε ότι ο μικρός σκόραρε (με Περιστέρι, με Καρδίτσα, με Προμηθέα) στα ματς της ελληνικής λίγκας και του έδωσε ευκαιρία να βγει σε πρώτο πλάνο στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα 82-65 και μεγάλο ρόλο στην επιτυχία έπαιξε ο απόλυτος περιορισμός του Μίλος Τεόντοσιτς! Με συνδυασμένες άμυνες Γκραντ, Καλαϊτζάκη ο πρωταθλητής πέτυχε να κρατήσει τον παίκτη άποντο για πρώτη φορά την περσινή σεζόν έπειτα από 35 (!) παιχνίδια από την προηγούμενη φορά, δηλαδή από όταν έπαιζε με τη φανέλα της Βίρτους Μπολόνια.

Το τελευταίο παιχνίδι στο οποίο ο 36χρονος σταρ είχε μείνει χωρίς πόντο ήταν στις 17 Νοεμβρίου του 2022, στη μεγάλη νίκη της Βίρτους με 89-59 επί της Βαλένθια στην Μπολόνια.

Ο Σέρβος είχε πάρει εκείνη τη βραδιά στο ΟΑΚΑ δύο προσπάθειες όλες κι όλες! Η τελευταία φορά που είχε εκτελέσει μόλις δύο σουτ – γνωστό γαρ ότι με την μπάλα διαρκώς στα χέρια του, δεν φείδεται προσπαθειών – ήταν στις 7 Δεκεμβρίου του 2011 όταν έπαιζε στην ΤΣΣΚΑ, σε αγώνα κατά της Τσιμπόνα. Από τότε ο Πάνος παίρνει συχνά ευκαιρίες και τις εκμεταλλεύεται.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr