Πάλι αυτός, πάλι ο Κέντρικ Ναν!

Πρώτος σκόρερ του πρωταθλητή στο Βερολίνο (ποιος άλλος;) ο Κέντρικ Ναν με 16 πόντους!

Ναν: «Έχουμε δύο ισάξιες πεντάδες - Είναι πολύ όμορφα στο Βερολίνο»

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τους περσινούς…βομβαρδισμούς. Η αλήθεια είναι ότι ένας NBAer που αποφασίζει να περάσει για πρώτη φορά τον Ατλαντικό και να παίξει στην Ευρώπη (ειδικότερα στην περίπτωση που η συγκεκριμένη επιλογή γίνεται με καθυστέρηση και ως ύστατη επαγγελματική λύση μετά το ΝΒΑ), πάντα αντιμετωπίζει δυσκολία προσαρμογής ως προς το διαφορετικό στυλ του μπάσκετ που παίζεται στα μέρη μας, αλλά και και ως προς τον ρόλο του, τις απαιτήσεις της νέας του ομάδας και την κουλτούρα ζωής στο νέο του περιβάλλον.

Όμως ο 29χρονος πρώην παίκτης των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς έχει την τύχη με το μέρος του επειδή δουλεύει με προπονητή, που κατά βάση παίζει ένα μπάσκετ, το οποίο γουστάρει!

Το pick’n’roll από την κορυφή με τους ψηλούς, το κάθετο παιχνίδι, η απομόνωση για καταστάσεις ένας εναντίον ενός και φυσικά το transition game, ταιριάζουν απόλυτα με τον τρόπο που έχει μάθει. Κατά συνέπεια, αν ο Ναν είναι υγιής και σε σχετική φόρμα, μπορεί να δημιουργήσει για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του και να σκοράρει κατά ριπάς.

Το προφίλ του, άλλωστε, παραπέμπει σε έναν εκρηκτικό σκόρερ, που πάντα ήθελε στις ομάδες του ο Αταμάν και τον οποίο συνηθίζει να περιβάλλει με μεγάλη εμπιστοσύνη και στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Exit mobile version