Ματίας Λεσόρ: Σύντομα θα κληθεί να ανανέωσει!

Απολαυστικός και στο Βερολίνο, στη νίκη επί της Αλμπα, ο Ματίας Λεσόρ. Πέρσι ο Παναθηναϊκός ήταν αναγκασμένος να πληρώσει υπεραξίες για να αντιστρέψει την κατάσταση των τελευταίων τριών χρόνων και ο Γάλλος ήταν μια τέτοια περίπτωση.

Αινιγματικός Λεσόρ: «Μην κλαις επειδή τελείωσε...» (pic)

Σταθερότατος ένα χρόνο τώρα ο άσος από τη Μαρτινίκα δείχνει κάθε φορά πόσο καλός finisher είναι. Αν πάρει την μπάλα σωστά και στα σημεία του, είτε θα σκοράρει είτε θα κερδίσει φάουλ. Πρώτος και κύριος τρόπος επίθεσης του είναι το πικ εν ρολ με το 40% των κατοχών του να έρχονται με αυτόν τον τρόπο.

Το δεύτερο επίσης σημαντικό, που βοηθάει στα πικ εν ρολ, είναι πως ο ψηλός αποτελεί έναν από τους καλύτερους σκρίνερ στην Ευρωλίγκα. Αυτό σε κάποιους μπορεί να ακούγεται λεπτομέρεια, αλλά είναι σημαντικό για την σωστή λειτουργία της επίθεσης και τους χρονισμούς των συστημάτων.

Ένα υποτιμημένο στοιχείο του, που βέβαια πέρσι το έβγαλε με μεγάλη συχνότητα και αποτελεσματικότητα, είναι το post παιχνίδι του. Πολλοί τον είχαν στο μυαλό τους ως έναν ψηλό που ρολάρει και καρφώνει, αλλά την χρονιά που πέρασε μεγάλο μέρος των τελειωμάτων του ήρθαν με χουκ πάνω από το κορμί του αντίπαλου, με πολλές φάσεις να επιβεβαιώνουν την βελτίωση του.

Σημαντικό ότι μπορεί να εκμεταλλεύεται τις αλλαγές στην άμυνα και ποστάρει τον περιφερειακό που έχει βρεθεί μαζί του στην ρακέτα. Σύντομα ο παίκτης θα κληθεί να ανανεώσει με τον Παναθηναϊκό.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr