Σαν σε… προπόνηση ο Παναθηναϊκός, εύκολη νίκη στο αγαπημένο του Βερολίνο!

Στο αγαπημένο του Βερολίνο, ο Παναθηναϊκός χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα νίκησε την Άλμπα με 77-87, ξεκινώντας με το δεξία τη νέα Ευρωλίγκα.

Σαν σε... προπόνηση ο Παναθηναϊκός, εύκολη νίκη στο αγαπημένο του Βερολίνο!

Σαν σε… προπόνηση ο Παναθηναϊκός στο Βερολίνο, δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Άλμπα, πανηγύρισε τη νίκη στην πρεμιέρα του στην Ευρωλίγκα (77-87).

Οι πρωταθλητές Ευρώπης επέστρεψαν στην Γερμανική πρωτεύουσα, επικρατώντας της Άλμπα με 87-77, ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στην φετινή Euroleague, σε μια αναμέτρηση που σε αρκετά διαστήματα μπορούσε να ανεβάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα τον δείκτη του σκορ και της διαφοράς.

Η αναμέτρηση στην πρωτεύουσα της Γερμανίας ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να είναι κυρίαρχος στην επίθεση, με τους Ναν και Λεσόρ να έχουν αναλάβει την επιθετική μπαγκέτα για τους “πράσινους”. Οι Γερμανοί δεν είχαν πολλές επιλογές στην επίθεση με το σκορ να φτάνει σε διψήφια επίπεδα και το 19-7. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με την διαφορά στους 9, με την Άλμπα να έχει πολλά αμυντικά κενά, χωρίς να έχει απαντήσεις απέναντι στον Γάλλο σέντερ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι πρωταθλητές Ευρώπης μπήκαν με τον ίδιο ρυθμό όπως και στην πρώτη περίοδο, με τους Γιουρτσέβεν και Μήτογλου να είναι αυτοί που ανέλαβαν δράση για το σύνολο του Έργκιν Άταμαν. Οι γηπεδούχοι ανά διαστήματα είχαν κάποιες στιγμές που μπορούσαν να μειώσουν την διαφορά, αλλά και πάλι το “τριφύλλι” είχε απαντήσεις, με τον Σλούκα να είναι οργνανωτής και τον Ναν να εκτελεί με σχετική άνεση και την διαφορά να μην πέφτει 32-42. Το σκορ του ημιχρόνου έκλεισε στο 36-45.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου ο Παναθηναϊκός φάνηκε “άσφαιρος” πίσω από την γραμμή του τριπόντου, καθώς ο Οσμάν, ο Ναν και ο Σλούκας δεν κατάφεραν να σπάσουν το “ρόδι” μετά από έξι αποτυχημένες απόπειρες. Η Άλμπα κατάφερε μέσα από την αστοχία των πρωταθλητών Ευρώπης να πατήσει γκάζι, καθώς βρήκε αρκετές φορές την άμυνα των φιλοξενούμενων ανοιχτή, φτάνοντας την διαφορά ακόμα και στο -2 (54-56). Με εμπνεύσεις του Χουάντσο Ενράνγκόμεθ, ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να είναι οδηγός, κλείνοντας την τρίτη περίοδο με το 57-62.

Το τελευταίο δεκάλεπτο, η Άλμπα Βερολίνου έπαιξε το τελευταίο της χαρτί. Ο Παναθηναϊκός αναζήτησε την λύση του Κέντρικ Ναν, με τον Αμερικανό να είναι αυτός που κρατούσε τους “πράσινους” στο τιμόνι του οδηγού. Ο αρχηγός Κώστας Σλούκας στα τελευταία λεπτά με δυο τρίποντα καθάρισε το παιχνίδι, με τους Γερμανούς να αντιστέκονται αντάξια απέναντι στους Πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Λεσόρ δεν έκανε αισθητή την παρουσία τόσο πολύ όπως στο πρώτο μέρος, με το τελικό σκορ 87-77, να δίνει την νίκη στο Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της φετινής Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 36-45, 57-62, 60-71, 77-87

Exit mobile version