Παναθηναϊκός: Mικρά σημάδια μιας μεγάλης πίστης!

Γιατί κέρδισε ο Παναθηναϊκός την Ευρωλίγκα; Πως μπόρεσε να παρακάμψει το σύστημα Λιόλιου και στο 5 εναντίον 8 να τους πάρει και το πρωτάθλημα πάνω που οι άλλοι είχαν τυπώσει μπλουζάκια και καπέλα (μάλλον αυτά που φόρεσαν στη Ρόδο τα οποία είχαν ξεμείνει στοκ!).

«Έριξαν» και το Flightradar οι οπαδοί του Παναθηναϊκού - Πρώτη σε παρακολούθηση η πτήση του Τριφυλλιού

Πρώτα από όλα γιατί ξεκίνησε την σεζόν προετοιμασμένος να παίξει όσο καλύτερα μπορούσε και επειδή ήθελε να αποδείξει ότι μπορούσε το αουτσάιντερ να γίνει φαβορί κόντρα στα πιστεύω μεγάλης μερίδας οπαδών.

Ο Εργκίν Αταμάν σε μια χρονιά που έχει κάνει πιθανότατα την καλύτερη προετοιμασία αγώνων και ίσως το κορυφαίο κοουτσάρισμα της ζωής του υπήρξε ο απόλυτος θριαμβευτής.

Στο αεροδρόμιο, με το που πάτησε ελληνικό έδαφος, διατράνωνε την πίστη του ότι ο σύλλογος θα πάει καλά.

Όσο ήταν στην Τουρκία φώναζε ότι έρχεται στη χώρα μας για να ξορκίσει το φάντασμα Ομπράντοβιτς, σε πολλούς αυτά τα λόγια ισοδυναμούσαν με ύβρι.

Στο Βερολίνο ,πριν τον τελικό, ο τύπος υποσχέθηκε την κούπα ξέροντας ότι αντιμετωπίζει κοτζάμ Ρεάλ: δεν θυμόμαστε να το έχει κάνει ποτέ άλλος προπονητής, να προεξοφλήσει νίκη απέναντι στην βαρύτερη φανέλα της γης, με την “Βασίλισσα” όλη τη χρονιά να παίζει μπασκετάρα!

Όλες αυτές οι ανθρώπινες αντιδράσεις είναι μικρά σημάδια μιας μεγάλης πίστης. Χωρίς αυτή δεν γίνεται τίποτα! Έτσι πρέπει να πορευτείς και φέτος στο δρόμο για το back to back.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr