Παναθηναϊκός - Άρης 81-68: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ με τον Άρη.

Παναθηναϊκός - Άρης 81-68: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Αταμάν χρειαζόταν να κάνει ένα πράγμα για αυτό το τουρνουά και ορθώς εν τέλει έπραξε. Να παρουσιάσει την περσινή ομάδα του Παναθηναϊκού. Όπως δήλωσε ο Τούρκος τεχνικός, η ομάδα δεν είναι έτοιμη.

Επομένως το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα έρθει με τη συνταγή που έφερε τις περσινές επιτυχίες. Η απόφαση του Αταμάν έγινε ευκολότερη, καθώς ο Μπράουν δεν έχει «μπει» ενώ ο Οσμάν είναι ο πιο νέος στο ρόστερ.

Οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού είναι καλές για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν, καθώς αυτοί οι παίκτες με εξαίρεση τον Γιουρτσεβέν, νίκησαν τους ερυθρόλευκους τρεις συνεχόμενες φορές στους περσινούς τελικούς.

Η τύχη του τελικού θα κριθεί στις δυνάμεις του Σλούκα, καθώς οι πράσινοι» έχουν ανάγκη από δημιουργία (εφόσον υπερτερούν με τις υπάρχουσες συνθήκες και στους σέντερ). Απέναντι στον Άρη, το Τριφύλλι ναι μεν είχε 17 ασίστ, αλλά υπέπεσε σε 13 λάθη.

Τζέριαν Γκραντ (8/10): Ο Αμερικανός ακόμα και σε… βροχές και καταιγίδες, παραμένει ο πιο σταθερός παίκτης του Παναθηναϊκού. Πέτυχε 8 πόντους και μοίρασε 4 ασίστ.

Κέντρικ Ναν (9/10): Εκπληκτικός ο Ναν στο πρώτο ημίχρονο, εκτοξεύτηκε γρήγορα στους 16 πόντους και μετά τράβηξε χειρόφρενο λόγω του αυριανού τελικού.

Ματίας Λεσόρ (8/10): Ο Γάλλος έκανε κι αυτός συντήρηση δυνάμεων για τον τελικό στη Ρόδο. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με γεμάτη στατιστική (8 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

Μάριους Γκριγκόνις (6/10): Δίχως να φορτσάρει ιδιαίτερα ο Λιθουανός έκανε τα απολύτως απαραίτητα στο παρκέ.

Ντίνος Μήτογλου (6/10): Ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ δεν βοήθησε στην επίθεση, όμως, είχε καλή παρουσία στις «αερομαχίες» με 4 επιθετικά και 4 αμυντικά ριμπάουντ.

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (8/10): Μαχητικός, όπως, πάντα ο σμολ φόργουορντ των πρασίνων έγινε η σκιά των αντιπάλων του. Το «κερασάκι» ήταν η συνεισφορά του στην επίθεση με 11 πόντους σε 17.5 λεπτά.

Δημήτρης Μωραϊτης (3/10): Δεν έβγαλε κάποια φάση ο Έλληνας γκαρντ στα 6′ με αποτέλεσμα να μειώσει τη διαφορά ο Άρης στο φινάλε.

Κώστας Σλούκας (7/10): Το δείγμα του Σλούκα ήταν θετικό στα 14.5 λεπτά που πήρε στο παρκέ. Στον αυριανό τελικό θα χρειαστεί να τα δώσει όλα – ελλείψει του Μπράουν – προκειμένου η ομάδα του να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Ζει για αυτά τα παιχνίδια ο «αρχηγός».

Αλέξανδρος Σαμοντούροβ (7/10): Ο νεαρός κερδίζει ολοένα και περισσότερο χρόνο από τον Αταμάν. Μέσα σε 5′ πέτυχε ένα καλάθι και μάζεψε 4 ριμπάουντ.

Ιωάννης Παπαπέτρου (4/10): Δεν μπήκαν τα σουτ στον Παπαπέτρου, ο οποίος θα χρειαστεί να δώσει περισσότερα στο παιχνίδι της Κυριακής.

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (3/10): Χαμηλή η συνεισφορά του Ισπανού σε άμυνα-επίθεση. Στην προετοιμασία έδειξε καλό πρόσωπο στην ίδια 5άδα με τον Μπράουν. Απουσίασε από το τελευταίο φιλικό με την Εφές στην Τουρκία.

Ομέρ Γιουρτσεβέν (7.5/10): Ο… κύριος Ριμπάουντ θα «απειλήσει» φέτος το ρεκόρ των περισσότερων double-double στην Ευρωλίγκα. Αν και έδειξε λίγο απρόσεκτος στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Τούρκος σέντερ βελτίωσε την επίθεσή του (8 π.), ενώ στον αέρα ήταν απόλυτα κυρίαρχος (11 ρ.).

Παναθηναϊκός - Άρης 81-68: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr