«Έλιωσε» τον Άρη και προκρίθηκε στον τελικό ο Παναθηναϊκός AKTOR (vids)

Ο Παναθηναϊκός AKTOR με σπουδαία άμυνα σε β' και γ' δεκάλεπτο καθάρισε τον Άρη και προκρίθηκε στον τελικό του Σούπερ Καπ. Πήρε χρόνο συμμετοχής ο Σλούκας, ντεμπούτο σε επίσημο αγώνα για τον Γιουρτσεβέν. Περιμένουν να μάθουν αντίπαλο οι «πράσινοι».

«Έλιωσε» τον Άρη και προκρίθηκε στον τελικό ο Παναθηναϊκός AKTOR (vids)

Οι δύο πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού, Μαντζούκας και Μποχωρίδης βρήκαν έξι πόντους με δύο μακρινά σουτ (2-6). Ο Μπανκς νίκησε τον Γκριγκόνις για το double score (4-8). Ο Παναθηναϊκός μείωσε με το τρίτο καλάθι του Λεσόρ στο παιχνίδι (8-10). Με τρίποντο του Ναν οι «πράσινοι» πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ μετά και το τηλεοπτικό τάιμ άουτ (11-10).

Ο Μαντζούκας – που αγωνίζεται ως δανεικός στους «κίτρινους» – έκανε το 2/2 από τα 6.75 (11-13). Για κακή τύχη των τυπικά φιλοξενούμενων ο Ναν βρήκε ρυθμό και εκτέλεσε με νέο σουτ τριών πόντων (14-13). Ο Αμερικανός δεν φοβήθηκε και πρόσθεσε άλλους δύο πόντους στο σακούλι του Τριφυλλιού (16-15). Ο Άρης ισοφάρισε στους 20 πόντους με τρίποντο του Τολιόπουλου (20-20).

Ο Γιουρτσεβέν πέτυχε το πρώτο του καλάθι σε επίσημο αγώνα με τα πράσινα, ο Σλούκας μπήκε κι αυτός στη λίστα με τους σκόρερς στο ξεκίνημα της β περιόδου (26-20). Από τα χέρια του Γκραντ η ομάδα του Αταμάν πήγε στο +9 (35-26). Ο Μήτογλου από τη γωνία διαμόρφωσε το σκορ στο 39-30. Ο Γκριγκόνις έφερε την πρώτη διαψήφια διαφορά με μακρινό σουτ (42-30). Ο Καλαϊτζάκης κέρδισε τρεις βολές (2/3), το ημίχρονο έληξε 44-30.

Ο Μποχωρίδης πέτυχε άλλους πέντε πόντους στην αρχή του β’ μέρους. Ο Ναν «πυροβόλησε» και πάλι μη αφήνοντας την ομάδα του Καστρίτη να αποκτήσει μομέντουμ (50-35). Σε τρομακτική κατάσταση ο σταρ του Παναθηναϊκού έφτασε στους 16 πόντους (55-37). Η άμυνα του Τριφυλλιού δεν επέτρεψε πολλά στον αντίπαλο με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 66-46.

Ο Γιουρτσεβέν ταλαιπώρησε και πάλι τον Άρη κάτω από τη ρακέτα (72-50). Ο Αταμάν έκανε διαχείρηση στο τελευταίο μέρος του αγώνα με το πέρασμα των Μωραϊτη – Σαμοντούροβ. Ο Καλαϊτζάκης με τρίποντο πήγε το σκορ στο 79-62. Ο Πουρλίδας μείωσε στους 14, ο Σάμο συνδέθηκε κι αυτός με το καλάθι. Το παιχνίδι έληξε 81-68.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 44-30, 66-46, 81-68

Παναθηναϊκός (Εργκίν Αταμάν): Μωραϊτης, Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Σλούκας, Παπαπέτρου, Καλαϊτζάκης, Ερνανγκόμεθ, Σαμοντούροβ, Μήτογλου, Γιουρτσεβέν, Λεσόρ

Άρης (Γιάννης Καστρίτης): Μπανκς, Νόλεϊ, Τολιόπουλος, Ντε Τζούλιους, Γκιουζέλης, Μποχωρίδης, Κλέι, Πουρλίδας, Γούντμπερι, Ρόμπερτς, Μαντζούκας

YouTube video player

Exit mobile version