«Έλιωσε» τον Άρη και προκρίθηκε στον τελικό ο Παναθηναϊκός AKTOR (vids)

Ο Παναθηναϊκός AKTOR με σπουδαία άμυνα σε β’ και γ’ δεκάλεπτο καθάρισε τον Άρη και προκρίθηκε στον τελικό του Σούπερ Καπ. Πήρε χρόνο συμμετοχής ο Σλούκας, ντεμπούτο σε επίσημο αγώνα για τον Γιουρτσεβέν. Περιμένουν να μάθουν αντίπαλο οι «πράσινοι».

«Έλιωσε» τον Άρη και προκρίθηκε στον τελικό ο Παναθηναϊκός AKTOR (vids)

Οι δύο πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού, Μαντζούκας και Μποχωρίδης βρήκαν έξι πόντους με δύο μακρινά σουτ (2-6). Ο Μπανκς νίκησε τον Γκριγκόνις για το double score (4-8). Ο Παναθηναϊκός μείωσε με το τρίτο καλάθι του Λεσόρ στο παιχνίδι (8-10). Με τρίποντο του Ναν οι «πράσινοι» πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ μετά και το τηλεοπτικό τάιμ άουτ (11-10).

Ο Μαντζούκας – που αγωνίζεται ως δανεικός στους «κίτρινους» – έκανε το 2/2 από τα 6.75 (11-13). Για κακή τύχη των τυπικά φιλοξενούμενων ο Ναν βρήκε ρυθμό και εκτέλεσε με νέο σουτ τριών πόντων (14-13). Ο Αμερικανός δεν φοβήθηκε και πρόσθεσε άλλους δύο πόντους στο σακούλι του Τριφυλλιού (16-15). Ο Άρης ισοφάρισε στους 20 πόντους με τρίποντο του Τολιόπουλου (20-20).

Ο Γιουρτσεβέν πέτυχε το πρώτο του καλάθι σε επίσημο αγώνα με τα πράσινα, ο Σλούκας μπήκε κι αυτός στη λίστα με τους σκόρερς στο ξεκίνημα της β περιόδου (26-20). Από τα χέρια του Γκραντ η ομάδα του Αταμάν πήγε στο +9 (35-26). Ο Μήτογλου από τη γωνία διαμόρφωσε το σκορ στο 39-30. Ο Γκριγκόνις έφερε την πρώτη διαψήφια διαφορά με μακρινό σουτ (42-30). Ο Καλαϊτζάκης κέρδισε τρεις βολές (2/3), το ημίχρονο έληξε 44-30.

Ο Μποχωρίδης πέτυχε άλλους πέντε πόντους στην αρχή του β’ μέρους. Ο Ναν «πυροβόλησε» και πάλι μη αφήνοντας την ομάδα του Καστρίτη να αποκτήσει μομέντουμ (50-35). Σε τρομακτική κατάσταση ο σταρ του Παναθηναϊκού έφτασε στους 16 πόντους (55-37). Η άμυνα του Τριφυλλιού δεν επέτρεψε πολλά στον αντίπαλο με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 66-46.

Ο Γιουρτσεβέν ταλαιπώρησε και πάλι τον Άρη κάτω από τη ρακέτα (72-50). Ο Αταμάν έκανε διαχείρηση στο τελευταίο μέρος του αγώνα με το πέρασμα των Μωραϊτη – Σαμοντούροβ. Ο Καλαϊτζάκης με τρίποντο πήγε το σκορ στο 79-62. Ο Πουρλίδας μείωσε στους 14, ο Σάμο συνδέθηκε κι αυτός με το καλάθι. Το παιχνίδι έληξε 81-68.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 44-30, 66-46, 81-68

Παναθηναϊκός (Εργκίν Αταμάν): Μωραϊτης, Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Σλούκας, Παπαπέτρου, Καλαϊτζάκης, Ερνανγκόμεθ, Σαμοντούροβ, Μήτογλου, Γιουρτσεβέν, Λεσόρ

Άρης (Γιάννης Καστρίτης): Μπανκς, Νόλεϊ, Τολιόπουλος, Ντε Τζούλιους, Γκιουζέλης, Μποχωρίδης, Κλέι, Πουρλίδας, Γούντμπερι, Ρόμπερτς, Μαντζούκας

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr