Παναθηναϊκός: Τα φετινά Power Rankings της Ευρωλίγκα – Η θέση του Τριφυλλιού

Ο Παναθηναϊκός ανακηρύχτηκε ως η πιο ισχυρή ομάδα της Ευρωλίγκα για τη φετινή αγωνιστική περίοδο έπειτα από ψηφοφορία.

Παναθηναϊκός: Έδωσε το πρώτο φιλικό το τμήμα βόλεϊ ανδρών

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης ενισχύθηκαν την περίοδο με την απόκτηση των Μπράουν, Γιουρτσεβέν και Οσμάν και θεωρούνται και φέτος πρώτη δύναμη στην ήπειρο.

«Μπορούμε πιθανώς να συμφωνήσουμε ότι πριν ξεκινήσει η προηγούμενη σεζόν, ακόμη και το να έφτανε στο Final Four θα ήταν επιτυχία για τον Παναθηναϊκό, γνωρίζοντας την ανανέωση του ρόστερ που είχε. Ωστόσο, ο Εργκίν Αταμάν έκανε αυτό που συνήθως κάνει ο Εργκίν Αταμάν και κέρδισε αμέσως το τρόπαιο.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν σχεδιάζει να σταματήσει και έχει προσθέσει τους Λορέντζο Μπράουν, Τσεντί Οσμάν, καθώς και τον Ομέρ Γιουρτσεβέν στο ήδη πλήρες ρόστερ του. Ο Παναθηναϊκός έλαβε 20 από τις 31 ψήφους πρώτης θέσης και δικαιωματικά θεωρείται το φαβορί για να αναδειχθεί ξανά πρωταθλητής», αναφέρει σχετικά με το “τριφύλλι” ο δημοσιογράφος, Εντβίνας Γιαμπλόνσκις.

«Πραγματικά νιώθουμε ότι επιστρέφουμε σε αυτές τις εμβληματικές εποχές που και οι δύο ελληνικές ομάδες είναι μεταξύ των βασικών διεκδικητών για τον τίτλο της EuroLeague. Αφού είδε την κυριαρχία του Παναθηναϊκού την περασμένη σεζόν, ο Ολυμπιακός ανέλαβε δράση φέρνοντας πίσω τους Σάσα Βεζένκοβ και Τάιλερ Ντόρσεϊ, ενώ υπέγραψε επίσης τους Εβάν Φουρνιέ και Λούκα Βιλντόζα.

Όπως αποκάλυψε το Basketnews, ο Ολυμπιακός επένδυσε επιπλέον 6,5-7 εκατ. ευρώ σε καθαρές αποδοχές σε σχέση με την περσινή σεζόν, λαμβάνοντας υπόψη και παίκτες που αποχώρησαν», πρόσθεσε εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους οι Πειραιώτες είναι στο Νο. 2.

Αναλυτικά τα power rankings για τα οποία ψήφισαν 31 δημοσιογράφοι και παίκτες της EuroLeague:

1. Παναθηναϊκός
2. Ολυμπιακός
3. Ρεάλ Μαδρίτης
4. Φενέρμπαχτσε
5. Μονακό
6. Μπαρτσελόνα
7. Εφές Αναντολού
8. Παρτιζάν
9. Αρμάνι Μιλάνο
10. Ερυθρός Αστέρας
11. Μακάμπι Τελ Αβίβ
12. Μπασκόνια
13. Ζαλγκίρις Κάουνας
14. Βίρτους Μπολόνια
15. Μπάγερν Μονάχου
16. Παρί
17. Βιλερμπάν
18. Άλμπα Βερολίνου

Exit mobile version