Ο Παναθηναϊκός έχει δύο από ακριβότερα συμβόλαια στη Euroleague – Λίστα

Η Euroleague όσον αφορά τα συμβόλαια που δίνουν οι ομάδες στους παίκτες τους έχει γίνει μια ιδιαίτερα ακριβή διοργάνωση με αρκετά μεγάλα ποσά.

Παναθηναϊκός: Ποστάρισμα με... νόημα του Ναν για Σλούκα (pic)

Οι ομάδες της Euroleague μπορεί να συζητούν και να βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο ενός νέου ταλέντου, όπως είναι το salary cap, ωστόσο αυτή τη στιγμή τα ποσά που ξοδεύουν για συμβόλαια παικτών είναι αρκετά μεγάλα και δείχνουν ότι δεν υπάρχει ακόμα τέτοια λογική στη φιλοσοφία τους.

Στην κορυφαία Λίγκα της Ευρώπης υπάρχουν ομάδες που δίνουν από 3 και πάνω εκατομμύρια ευρώ στον κάθε παίκτη τους. Ένα φαινόμενο που αξίζει να σημειώσουμε πως δε συναντήσουμε παλιότερα τόσο συχνά.

Από εκεί και πέρα στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της Euroleague βρίσκεται και ο Πρωταθλητής Ευρώπης, Παναθηναϊκός, ο οποίος διαθέτει δύο παίκτες μέσα σ’ αυτή χωρίς όμως τα ποσά που δίνει να ξεφεύγουν σε σχέση με άλλες ομάδες.

Οι πράσινοι έχουν στη συγκεκριμένη λίστα τους Κώστα Σλούκα και Κέντρικ Ναν, οι οποίοι λαμβάνουν λίγο πάνω από 2 εκατ. ευρώ το χρόνο και ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της ομάδας προκειμένου αυτή να φτάσει στο πρωτάθλημα Ευρώπης κι Ελλάδος την περασμένη σεζόν.

Πιο αναλυτικά ο αρχηγός του Τριφυλλιού λαμβάνει 2,8 εκατ. ευρώ, ενώ ο Αμερικανός σταρ του και εκ των κορυφαίων παικτών της Euroleague αμείβεται με 2,5 εκατ. ευρώ!

Αξίζει να αναφέρουμε πως στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Σάσα Βενζέκοφ του Ολυμπιακού με 4,1 εκατ. ευρώ, για να ακολουθήσουν οι Σέιν Λάρκιν της Εφές με 3,75 εκατ. ευρώ και Μάικ Τζέιμς της Μονακό με 3 εκατ. ευρώ.

Exit mobile version