Ζητούσαν τη σύλληψη Γιαννακόπουλου αν πάει στο Καλλιμάρμαρο!

Με έγγραφο ζητούσαν τη σύλληψη Γιαννακόπουλου αν πάει στο event για τον πατέρα του, στο Καλλιμάρμαρο!

Γιαννακόπουλος: Βαριά τιμωρία αποκλεισμού και πρόστιμο

Αναλυτικά, όσα αποκαλύπτει η ιστοσελίδα sdna.gr:

Ας πάμε όμως στο παρασκηνιακό ζουμάκι. Στον Γιαννακόπουλο έχει επιβληθεί μια ποινή. Για κάτι που είπε στο Instagram. Τώρα ο καθένας μπορεί να κρίνει αν είναι βαρύ, βαρύτατο το παράπτωμα ή όχι, αν το έχει ξανακάνει κάποιος ή όχι. Σκέφτεστε για παράδειγμα να επιβάλλονταν ποινές λόγω social media σε προέδρους, παίκτες, δημοσιογράφους τι θα ακολουθούσε.

Η τιμωρία είναι 6-8-10 μήνες απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα. Όσο είναι τέλος πάντων. Χωρίς φυσικά κανείς να εξετάζει αν η πρόκληση της επίμαχης συμπεριφοράς, είναι αντίδραση κι όχι δράση. Ο καθένας καταλαβαίνει τη διαφορά του να δρας με το να αντιδράς.

Θέτουμε ένα παράδειγμα, άσχετο εννοείται: Σε ένα παράλληλο σύμπαν για παράδειγμα, διεξάγεται ένα ματς κι ένας άνθρωπος καταλαβαίνει πως οι διαιτητές μπορεί και να τρώνε πολύ λάδι.

Κανείς δε θα εξετάσει το συγκεκριμένο γεγονός, παρά μόνο το πώς αντέδρασε αυτός που αντέδρασε; Κι αν υπάρχουν ακρότητες να προκύψουν και τιμωρίες. Απλά ακόμη και όσοι φορούν οπαδικά γυαλιά, καταλαβαίνουν την αντίδραση από τέτοιου επιπέδου αγανάκτηση.

….

Ο εισαγγελέας έκρινε αυτό που έκρινε για αυτό το ματς. Θα πει κανείς η δικαιοσύνη ενεργεί ψυχρά, δεν εξετάζει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης σύμφωνα με τη λογική, αλλά σύμφωνα με τους πειθαρχικούς κώδικες, τους νόμους κτλ. Τί όμως ήταν αυτό που οδήγησε στην κινητοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού το τελευταίο 48ωρο;

Διότι όλα τα παραπάνω δεν γράφονται γιατί η Δικαιοσύνη έκανε κάποιο λάθος. Είναι ανεξάρτητη, δεν επηρεάζεται από ονόματα κι έτσι πρέπει.

Το θέμα είναι ότι υπήρχαν κάποιοι που έψαχναν με κάποιο να συμβεί το εξής: Το να παρευρεθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο αυτός που διοργάνωσε και πλήρωσε την διαφήμιση της Ελλάδας! Εκείνος που σκέφτηκε και υλοποίησε την ιστορική βραδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ σε αυτό το επίπεδο.

Βολεύει, άλλωστε, να εμφανίζεται κακός και… μπαμπούλας κάποιος που βρίζει στο Instagram. Ο ίδιος προσπαθεί να τιμήσει με τρόπο επικό τη μνήμη του πατέρα του, ο οποίος υπήρξε απ’ τους σπουδαιότερους παράγοντες του τόπου. Σκεπτόμενος μεγαλεπήβολα για να το πράξει εμφατικά. Όπως και έγινε.

Το θέμα παραμένει ένα: Πώς κινητοποιήθηκε όλος ο κρατικός μηχανισμός δύο μέρες πριν το τουρνουά; Το SlamDunk έχει το παρασκήνιο. Αφορά λιγότερο τον αθλητισμό και περισσότερο τον ανθρώπινο φθόνο.

Οι πληροφορίες μας λοιπόν, λένε πως στα αρμόδια κυβερνητικά γραφεία έφτασε ένα έγγραφο πριν λίγες μέρες. Αυτό καλούσε τις αρχές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Εμφάνισής του στον αρχαιολογικό χώρο το Σάββατο το βράδυ, επειδή τέτοιος είναι το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Τί σημαίνουν «απαραίτητες ενέργειες» όμως; Ας το κάνουμε πενηνταράκια γιατί εκεί είναι το ζουμί της υπόθεσης. Κάποιοι ζητούσαν τη σύλληψη του DPG σε δημόσια θέα. Την ήθελαν για την ακρίβεια, όχι απλά τη ζητούσαν. Γι’ αυτό ακριβώς έγινε και η «ενημέρωση» στις αρχές. Θεωρούσαν πως θα αμαυρωθεί η εικόνα του τουρνουά στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου με 42.000 κόσμο, γιατί θα δινόταν η ευκαιρία να προβάλλονται εικόνες σύλληψης.

Θέλετε και το ακόμη καλύτερο; Αυτοί που… λύσσαξαν για εφαρμογή «απαραίτητων ενεργειών», οι υποκινητές της υπόθεσης, ήταν επίσημοι προσκεκλημένοι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην ιστορική βραδιά τιμής στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Όχι απλά ως ιδιότητα. Δεν κλήθηκαν ας πούμε ως πρόεδροι, αντιπρόεδροι, κουμπάροι. Κλήθηκαν με τα ονοματεπώνυμά τους. Ένας προς έναν.

Αντιλαμβάνεστε τώρα γιατί κρύβεται φθόνος πίσω από μια τέτοια ενέργεια; Σε καλεί κάποιος στη γιορτή του, εκεί όπου θέλει να τιμήσει τον πατέρα του κι εσύ τον καταγγέλλεις επειδή… κάπνιζαν πούρα σε κλειστή αίθουσα. Φωνάζεις και το 100 για να τους συλλάβει.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Κάποιοι επιλέγουν να διαφημίσουν το μπάσκετ και την Ελλάδα, τιμώντας τον πατέρα τους, κάποιοι άλλοι επιλέγουν το φθόνο και την μικρότητα. Μη σεβόμενοι ούτε την ιερότητα της στιγμής, του χώρου, της περίστασης. Ενώ απλά αν έπαιρναν την απόφαση να ανταποκριθούν στην πρόσκληση, θα άλλαζαν τα δεδομένα. Αντί για… θάψιμο τσεκουριού, επέλεξαν προκλητικά και μικρόψυχα να δείξουν με το δάχτυλο στις αρχές.

Ζητώντας σε δημόσια θέα τη σύλληψη ενός ιδιοκτήτη. Την «εφαρμογή του νόμου». Αυτή θα ήταν η χαρά τους. Η λύπη του άλλου.

Κάτι τέτοιες καταστάσεις-όποιοι κι αν είναι αυτοί τέλος πάντων-σε κάνουν να σηκώνεις τα χέρια ψηλά, σοκαρισμένος απ’ το πώς αντιμετωπίζουν ορισμένοι το μπάσκετ και την αντιπαλότητα.

Ποιοι λέτε να είναι; Πάει πουθενά το μυαλό σας;

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr