Παναθηναϊκός: Υπομονή με Οσμάν και το μυαλό στον Χουάντσο

Ο Τσεντί Οσμάν ψάχνεται. Προσπαθεί να κατανοήσει τον ρόλο του σε γραμμή φόργουορντ που μετρά διεθνείς (Παπαπέτρου, Χουάντσο) οι οποίοι του βάζουν σκληρό ανταγωνισμό.

Παναθηναϊκός-Μακάμπι 73-81: Οι πόντοι των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Τούρκος είναι σκληρό παιδί, ξεχωρίζει κυρίως με τη σωματοδομή του. Γερό κορμί, μεγάλο άνοιγμα χεριών, το οποίο τον βοηθά να παίζει σαν ψηλότερος από το μπόι του στο παρκέ. Στην Αμερική παίζοντας σε γρήγορο τέμπο κυριάρχησε αλλά σε πρωτάθλημα που ευνοεί το ατομικό ταλέντο.

Τα χέρια του Οσμάν π.χ του δίνουν πολλά πλεονεκτήματα σε άμυνα και επίθεση. Είναι απλά τανάλιες και μάλιστα μπορεί να τις κινεί γρήγορα, γεγονός που του κερδίζει φάσεις. Δεν είναι ο σούπερ αθλητής, αλλά βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο, σαφώς στην Ευρώπη.

Μπορεί να τρέξει το γήπεδο, ψάχνοντας συνήθως την καίρια θέση για να τελειώσει. Επιθετικά, είναι παίκτης που θα φανεί περισσότερο παίζοντας με τους περιφερειακούς, αναζητώντας αιφνιδιασμούς.

Καλός αμυντικός σκρίνερ, θα αποτελέσει τον main screaner σε καταστάσεις πικ εν ρολ με τον Σλούκα και Μπράουν ενώ η διάταξη με σκρίν επιλογής στην κορυφή της ρακέτας θα φορεθεί πολύ λογικά φέτος.

Πρέπει να υπάρξει υπομονή μαζί του γιατί δεν είναι εύκολη η προσαρμογή στην Ευρώπη μετά από τόσα χρόνια στις ΗΠΑ. Θυμηθείτε τον Χουάντσο πέρσι.

Exit mobile version