Παναθηναϊκός: Ο Γιουρτσεβέν και τα δεδομένα του «εκλεκτού»

Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν ήταν μια λογική επιλογή για τον Παναθηναϊκό σε συνάρτηση με την κατάσταση της αγοράς και την φιλοσοφία του προπονητή.

Ομέρ Γιουρτσεβέν: Μια αθόρυβη αλλά ουσιαστική κίνηση έτοιμη να κάνει το... δικό της γκελ

Όταν ένα κλαμπ επιλέγει τον δρόμο της δημιουργίας ενός σταρ (αγοράζοντας –σχεδόν- την πρώτη ύλη) και όχι την απευθείας αγορά του, βρίσκεται σε κατάσταση ρίσκου, μικρού ή μεγάλου, ανάλογα με το κόστος και την σημασία του ρόλου του αθλητή. Στον Παναθηναϊκό έχουμε δει ότι με Καλαϊτζάκη, Μαντζούκα, Σαμοντούροφ δουλεύουν τέτοιες καταστάσεις και ζουν με αυτές.

Ο Πάνος και ο Αλέξανδρος θα παίξουν και φέτος, ο Λευτέρης δεν ακολούθησε τα θέλω του προπονητή πέρσι και πήγε στον Άρη όπου παρακολουθείται. Πάντως πρόθεση να παίξουν οι μικροί υπάρχει. Οπότε η επιλογή του Τούρκου σέντερ είναι λογική, με βάση τα θέλω της ομάδας που θέλει και να αναπτύσσει αθλητές.

Φυσικά ο Ομέρ Γιουρτσεβέν έχει πλούσια εμπειρία, έπαιζε καιρό στο ΝΒΑ αλλά στον Παναθηναϊκό θα έχει την ευκαιρία να πάρει τίτλους, να αποθεωθεί από τον κόσμο να νιώσει πολύ πιο σημαντικός (κι ας κάνει τα ρεπό του Λεσόρ). Όσο συνεχίζει να αρπάζει τα ριμπάουντ το ένα μετά το άλλο, να ψάχνει το παιχνίδι με πλάτη, να έχει τίμιο ποσοστό στις βολές, είναι σίγουρο ότι ο οργανισμός αυτά θα τα εκτιμήσει.

Το πιο θετικό κομμάτι (παραπάνω και από τα αγωνιστικά πλεονεκτήματα του παίκτη) είναι ότι πρόκειται για φιλόδοξο αθλητή, με ισχυρό κίνητρο (αυτά είναι τα χαρακτηριστικά-μπετόν με τα οποία οργώνει την αγορά ο Αταμάν) ο οποίος θέλει να καθιερωθεί σε τοπ-επίπεδο, κάτι που σημαίνει καταξίωση και πολύ περισσότερο χρήμα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr