Παναθηναϊκός: Αλλάζει τα δεδομένα ο Γιουρτσεβέν

Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν όσο περνά ο καιρός όλο και αρέσει περισσότερο. Τον παρατηρούμε να ανοίγει χώρους με τα χέρια του για να αρπάξει το ριμπάουντ, κάτι που δεν είναι ο καλύτερος τομέας του Ματίας Λεσόρ.

Ομέρ Γιουρτσεβέν: Μια αθόρυβη αλλά ουσιαστική κίνηση έτοιμη να κάνει το... δικό της γκελ

Ο Τούρκος θα δώσει σκληρότητα και θα μπορεί να “δέσει” με σχήματα που θα πιέζουν στην άμυνα (το σήμα κατατεθέν του ελληνικού μπάσκετ), ενώ οι ωραίες του κινήσεις στο αντίπαλο καλάθι θα δώσουν την πρέπουσα, μεγάλη επιθετική παραγωγικότητα που απαιτεί πάντα από τους παίκτες του ο κόουτς Αταμάν.

Όταν οι διεισδύσεις είναι πολλές, όταν το παιχνίδι στο post ενισχύεται με την παρουσία του Ομέρ πλάι στον Λεσόρ, όταν υπάρχει η αξιόπιστη λύση του τριπόντου, τότε ο πρωταθλητής στα καλά του βράδια θα είναι ελκυστικός και θεαματικός.

Επιπλέον έχοντας άλλη μια safe λύση επιθετικά κάτω από τη ρακέτα στα δύσκολα βράδια σου δεν θα περιμένεις να βάλει 25 πόντους ο Σλούκας ή 30 ο Ναν για να είναι ανταγωνιστικός. Θα βάζουν 2-3 παίκτες από 8-10 ποντάκια και θα είσαι μια χαρά.

Πέρσι π.χ στην αρχή όλοι οι αντίπαλοι κυνηγούσαν τον Σλούκα γνωρίζοντας πως αν αυτός δεν έβρισκε τρόπους να τρέξει με τη μπάλα ο ΠΑΟ ήταν προβλέψιμος.

Τώρα έχοντας τύπους που θα φάνε ξύλο αδιαμαρτύρητα αλλά και θα “ματώσουν” το αντίπαλο καλάθι, θέματα δεν θα υπάρχουν. Όταν φορμαριστείς φυσικά…

Exit mobile version