Μεγάλη βραδιά, μεγάλο φιλικό με 35.000 θεατές - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για μια τεράστια βραδιά, η οποία αναμένεται να γράψει ιστορία, καθώς στο Καλλιμάρμαρο θα φιλοξενηθεί το 6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Από το Costa Navarino... προπόνηση στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός AKTOR

Ο Παναθηναϊκός όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα διοργάνωση το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», το οποίο όμως αναμένεται να μείνει στην ιστορία καθώς θα λάβει χώρα στο Καλλιμάρμαρο.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ήταν σπουδαία και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα γραφτούν πολλά ρεκόρ στο συγκεκριμένο event προς τιμήν ενός σπουδαίου διοικητικού, κι όχι μόνο, παράγοντα όπως ήταν ο αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος.

Το «Παναθηναϊκό Στάδιο» αναμένεται να φιλοξενήσει 35.000 κόσμο για το συγκεκριμένο τουρνουά με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στις 22:00 ώρα Ελλάδος.

Οι δηλώσεις του Κώστα Σλούκα για το «Παύλος Γιαννακόπουλος»

«Όλοι γνωρίζουμε τι εστί ο κύριος Παύλος Γιαννακόπουλος για το ελληνικό μπάσκετ, για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Μιλάμε για τον πατριάρχη στην ουσία της παναθηναϊκής ιδέας και του οράματος. Είναι κάτι πολύ όμορφο αυτό το τουρνουά, είναι κάτι σπέσιαλ γιατί γίνεται φέτος σε αυτόν τον ιστορικό χώρο. Θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλους τους παίκτες και όλες τις ομάδες και να απολαύσουν τόσο ο ο κόσμος όσο και οι συμπαίκτες μου αυτή την ιστορική ατμόσφαιρα και τη φοβερή ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί».

Για το πόσα χρόνια έχει να παίξει σε ανοιχτό γήπεδο και για το αν αλλάζει η τακτική σε ανοιχτό γήπεδο: «Με έκανες να σκεφτώ και να πάω πολύ πίσω. Τελευταία φορά μπορεί να είναι κι όταν ήμουν 13 ετών. Είμαστε από τους καλομαθημένους αθλητές, έτσι μεγαλώνουν και τα παιδιά μας. Οι συνθήκες τότε, απ’ ότι θυμάμαι, δεν ήταν ιδανικές. Θυμάμαι τότε ήταν πρόβλημα ο ήλιος, να μην παίζουμε γιατί έκανε πολλή ζέστη, ο αέρας. Αυτό που είπε κι ο πρόεδρος πριν, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος να γίνει το τουρνουά που ονειρευόμαστε όλοι. Το σημαντικότερο και το βασικότερο είναι ο κόσμος να απολαύσει μια φανταστική ατμόσφαιρα, που αυτό το ιστορικό μέρος έχει να ζήσει πάρα πολλά χρόνια όσον αφορά στο μπάσκετ. Φυσικά, οι παίκτες κι οι προπονητές να το έχουν για πάντα στην μνήμη τους».

Για το αν μπορεί να γραφτεί πιο ωραία ιστορία από πέρσι: «Η περσινή ήταν μαγική χρονιά, αλλά αυτό που μετράει είναι το τώρα και το μέλλον. Είμαστε στην αρχή μιας νέας σεζόν. Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό γνωρίζεις πως ζεις από τους τίτλους. Ζεις με την πίεση. Όπως είχε πει κι ένας αγαπημένος μου προπονητής παλιότερα, ο Ζέλικο, το παρελθόν είναι παρελθόν. Όλοι θυμούνται το τώρα και το μέλλον. Είμαστε εδώ για το μέλλον».

Για το αν ήταν η κατάκτηση του “Παύλος Γιαννακόπουλος” με δικό του σουτ ήταν προπομπός για ό,τι ακολούθησε: «Ήταν ένας καλός οιωνός. Παρόλο που προτιμώ να κερδίζει η ομάδα μου, πολύ πιο εύκολα και να μην χρειαστεί να παίξουμε την τελευταία κατοχή. Αναπολώντας πάλι την περσινή χρονιά και ενθυμούμενος πώς ξεκινήσαμε, υπήρχαν πολλές φιλοδοξίες, υπήρχε πολύ άγχος γιατί χτιζόταν κάτι πολύ όμορφο, αλλά από την αρχή. Αυτό που έχω μάθει κι εγώ στη ζωή μου είναι ότι πρέπει να μοχθήσεις για να κάνεις κάτι όμορφο. Ήταν δύσκολη και επίπονη χρονιά η περσινή, αλλά ανταμείφθηκε στο τέλος γιατί τελείωσε με το Πρωτάθλημα Ευρώπης και το Πρωτάθλημα Ελλάδας, που είναι κάτι ονειρικό που θα μείνει στις καρδιές μας».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr