Νέα φιλική ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη Μακάμπι

Λίγες μέρες μετά το φιλικό της Κύπρου η Μακάμπι Τελ Αβίβ έκανε το 2/2 στην pre-season στο κλειστό της Γλυφάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR που αγωνίστηκε χωρίς τους Λεσόρ και Μπράουν. Το Σάββατο στο Καλλιμάρμαρο με Παρτιζάν.

Νέα φιλική ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη Μακάμπι

Ο Παναθηναϊκός Aktor ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Γκραντ, Ναν, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Γιουρτσεβέν και πήρε σκορ στα πρώτα λεπτά από τη γραμμή των ψηλών του (8-10 στο 5′).

Μάλιστα, σε εκείνο το σημείο ο Κώστας Αντετοκούνμπο έκανε την πρώτη του εμφάνιση για την τρέχουσα σεζόν. Οι Ισραηλινοί βρήκαν λύσεις από την επίθεσή τους (8-16 στο 7′) και πήγαν στο +10 στο 8′ (11-21), αλλά το τάιμ άουτ του Εργκίν Αταμάν… άλλαξε τα δεδομένα.

Οι «πράσινοι» με σκορ του Αντετοκούνμπο βρήκαν ένα 6-0 (17-21 στο 10′) και στη 2η περίοδο άλλαξαν τα δεδομένα.

Η πεντάδα με τους Σλούκα, Γκριγκόνις, Οσμάν, Ερνανγκόμεθ και Αντετοκούνμπο έφερε γρήγορα… τούμπα το ματς. Ο Τούρκος σμολ φόργουορντ μέτρησε 8 πόντους και το «τριφύλλι» όχι μόνο ισοφάρισε (23-23 στο 12′), αλλά προσπέρασε (27-23 στο 14′), φτάνοντας ένα επιμέρους σκορ ύψους 16-2.

Ωστόσο, το σύνολο του Όντεντ Κάτας επέστρεψε ξανά (31-30 στο 17′ και 36-36 στο 20′). Συνολικά, ο παίκτης που «έκλεψε» τις εντυπώσεις στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Αντετοκούνμπο με τρεις τάπες για highlights, ριμπάουντ και σκορ.

Παράλληλα, πολύτιμες λύσεις έδωσε το δίδυμο Οσμάν και Γιούρτσεβεν. Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο μέρος έμοιαζε με… μάχη, με τις δύο ομάδες βέβαια να κάνουν εκτεταμένο ροτέισιον.

Το δίδυμο Χουάντσο (δύο 3π., κερδισμένες άμυνες) – Αντετοκούνμπο (δύο γκολ – φάουλ) οδήγησε τον Παναθηναϊκό Aktor στην 3η περίοδο, 52-46 στο 25′. Όμως, για άλλη μια φορά οι παίκτες του Κάτας βρήκαν επιθετικό ρυθμό και αντεπιτέθηκαν (54-58 στο 28′). Η… είδηση της 3ης περιόδου αφορούσε τις 0/2 βολές του Ναν, πράγμα πολύ σπάνιο, με τον πίνακα του σκορ στο 30′ να «γράφει» 57-60.

Το τρίποντο του Μήτογλου έκανε το 60-62 στο 32′, αλλά ήταν φανερό πως και οι δύο ομάδες ήταν κουρασμένες. «Πράσινοι» και «κίτρινοι» έκαναν μαζεμένα λάθη και αστοχούσαν σε διαδοχικά σουτ, με το σκορ στο 34′ να είναι 60-64.

Με το ματς να μπαίνεισ την τελική ευθεία ο Αταμάν έκανε μαζικές αλλαγές και χρησιμοποίησε πεντάδα με Γκραντ, Ναν, Οσμάν, Μήτογλου, Αντετοκούνμπο. Όμως, η Μακάμπι εκμεταλλεύτηκε τα άστοχα τρίποντα των Ναν – Οσμάν και έφτασε στο +9 (62-71). Σε εκείνο το σημείο ο Ουένιεν Γκάμπριελ στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε και πήγε στα αποδυτήρια.

Ο Οσμάν βρήκε ένα μικρό 4-0, αλλά στη συνέχεια αστόχησε σε ένα λέι απ και ένα βιαστικό τρίποντο, με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν και πάλι πλήρως το ματς (66-73 στο 38′) και να φτάνουν στη δεύτερη σερί φιλική νίκη επί των πρωταθλητών Ευρώπης (73-81, τελικό).

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 36-36, 57-60, 73-81

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr