Παναθηναϊκός: Τα νέα «κλειδιά» του Επτάστερου – Σε… διπλό ταμπλό!

Ξεκαρδιζόμαστε εδώ και ώρες βλέποντας αυτούς που αποθέωναν τον Κασάμι με τους εθνικιστικούς αετούς του και τους Αντιτς με τις σημαίες των Σκοπίων, αυτούς που έβγαζαν φωτό πλάι σε σημαίνοντα στελέχη της Χρυσής Αυγής στο Καραϊσκάκη να παραληρούν για τις δηλώσεις Αταμάν μετά το φιλικό με την Μακάμπι και το πανό που κρέμασαν οι Κύπριοι για τα κατεχόμενα.

Παναθηναϊκός: Έτσι τα σάρωσε όλα, αυτό ήταν το κλειδί!

Ενόχλησε απίστευτα η περσινή πορεία και φαίνεται από την αντιμετώπιση του κλαμπ από τους (εδώ γελάνε) αντικειμενικούς.

Την ώρα που στο λιμάνι ανησυχούν για τα πατριωτικά αισθήματα των κατοίκων της πρωτεύουσας, οι Παναθηναϊκοί σκέφτονται πόσο απλό άθλημα είναι τελικά το μπάσκετ: δεν είναι αστροφυσική, απαιτεί να ακολουθείς μια συγκεκριμένη σειρά για να φτιάξεις κάτι ανταγωνιστικό που θα ευχαριστεί τον κόσμο και θα είναι σε θέση να κερδίζει τίτλους.

Πρώτα φτιάχνεις μια ομάδα (δηλαδή καταλήγεις σε συγκεκριμένους παίκτες, συγκεκριμένους ηγέτες, συγκεκριμένους βασικούς, συγκεκριμένους αναπληρωματικούς), μετά δίνεις στο σύνολο ταυτότητα, (δηλαδή συγκεκριμένο παιχνίδι με στρατηγική και προτεραιότητες). Μετά αν οι παίκτες έχουν την πρέπουσα απόδοση, παίρνεις αποτελέσματα.

Στον Παναθηναϊκό πέρσι το καλοκαίρι νομίζαμε ότι είχαμε να κάνουμε με …Κέντρο νεοσυλλέκτων που εν τέλει εξελίχθηκε σε ανίκητη σπαρτιατική φάλαγγα! Αθλητές έφευγαν κι έρχονταν, πολυκοσμία! Σημασία αρχικά είχε να γεμίσει το ρόστερ ποιότητα. Το πώς έπαιζε το κλαμπ στην αρχή δεν ενδιέφερε τόσο, το παν ήταν να αναπτυχθεί χημεία μεταξύ προπονητή/αθλητών. Κατόπιν να πρόκυπτε μέθοδος και μπούσουλας νικών.

Στην Ελλάδα πιστεύουμε πως υπάρχει ένας μαγικός τρόπος που μπορείς να κερδίζεις χωρίς να δημιουργείς. Καμιά φορά μπορεί να τύχει κι αυτό αλλά είναι σπάνιο, το είδαμε στο Βερολίνο και στο ελληνικό πρωτάθλημα όπου ομάδα μηνών διέλυσε σύνολα που ήταν μαζί χρόνια. Ο κανόνας είναι ότι για να κερδίσεις πρέπει να παίζεις κάτι που γνωρίζεις άριστα, αυτό εξελίσσεται όσο οι παίκτες μεταξύ τους γνωρίζονται καλύτερα.

Πέρσι ο Παναθηναϊκός συντάραξε την ήπειρο με την ορμή του, φέτος θέλει να κάνει το ίδιο με τους αυτοματισμούς του που θα είναι προϊόν καλύτερης χημείας αφού οι 12 από τους 15 παίκτες του δυναμικού του είναι από πέρσι στο Μαρούσι.

Δημήτρης Στρατής

Exit mobile version