Μπογδάνος: «Καλά έκαναν οι οπαδοί, αλλά και ο Αταμάν – Βρήκαν αφορμή να κατηγορήσουν τον Γιαννακόπουλο!» (vid)

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος πήρε θέση για Παναθηναϊκό, οπαδούς στην Κύπρο, πανό και Εργκίν Αταμάν.

Μπογδάνος: «Καλά έκαναν οι οπαδοί, αλλά και ο Αταμάν - Βρήκαν αφορμή να κατηγορήσουν τον Γιαννακόπουλο!» (vid)

Αναλυτικά όσα είπε:

«Όταν ταξιδεύεις εκεί πέρα και παίζεις μπροστά στα παιδιά, τα εγγόνια ή και τους επιζώντες της εισβολής, πρέπει να τα περιμένεις αυτά.

Κάτσε καλά, κόουτς Αταμάν. Καλά έκαναν οι οπαδοί της Θύρας 13 Κύπρου και ανέβασαν το πανό για τα 50 χρόνια εισβολής και κατοχής. Δεν ξεχνώ. Είμαι Έλληνας Ελλαδίτης, Έλληνας Κύπριος. Το ίδιο έθνος είμαστε.

Καλά έκανε και ο Αταμάν, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε. Όμως, το έκανε με τελείως λάθος τρόπο. Άριστα έκανε και η διοίκηση του Παναθηναϊκού και δεν κάλυψε τον Αταμάν. Ο Αταμάν παίζει να είναι ο καλύτερος Τούρκος κόουτς στον κόσμο, εργάζεται στον Παναθηναϊκό.

Με ενοχλεί περισσότερο να δουλεύει ο Έλληνας για τον Τούρκο, παρά ο Τούρκος για τον Έλληνα. Προτιμώ να του δίνω εγώ λεφτά και να του λέω τι να κάνει. Παρεμπιπτόντως, είμαι Παναθηναϊκός. Αυτή είναι η δική μου προσωπική γνώμη.

Συγχρόνως ο Αταμάν εργάζεται στην Εθνική Τουρκίας. Άριστα έκαναν οι εκεί Παναθηναϊκοί και ο Αταμάν διαμαρτύρεται.

Μπορεί μεν να εκνευριστείς, Τούρκος είσαι και για σένα αυτό που έγινε στην Κύπρο ήταν μια ειρηνευτική επιχείρηση, η οποία ως στόχο είχε να σώσει τους Τουρκοκυπρίους και να αποκαταστήσει την ειρήνη στο νησί και άλλοι τέτοιοι παραλογισμοί, αλλά να πάρει η ευχή, καταλαβαίνω καλύτερα έναν πατριώτη Τούρκο παρά ένα διεθνιστή εθελόδουλο Τούρκο, όπως δεν καταλαβαίνω ένα διεθνιστή εθελόδουλο Έλληνα. 

Προτιμώ τους ανθρώπους που έχουν ανθρώπινες αντιδράσεις, παρά εκείνους που είναι μουλωχτοί και ρομπότ. Προσπάθησε να το αιτιολογήσει και είπε ας μην μπλέκουμε την πολιτική με τον αθλητισμό.

Παρακολουθώ τα αθλητικά με το φιλοπερίεργο αίσθημα, υπάρχουν αριστερές και δεξιές ομάδες, βλέπε Ρεάλ-Μπαρτσελόνα. Υπάρχουν πόλεμοι που έχουν ξεκινήσει από ποδοσφαιρικούς αγώνες, βλέπει τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία. Όταν σου βάζουν περιβραχιόνια ή κορδέλες, αυτό δεν σχετίζεται με την πολιτική; Ή ακόμα με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, πολιτική δεν είναι αυτό; 

Ο Σλούκας όταν είχε βγει η Φενέρ με ένα πανό που είχε πάνω τον Κεμάλ Ατατούρκ, είπε με συγχωρείται δεν θα το σηκώσω και έληξε η υπόθεση. Αυτά, κόουτς, θα έπρεπε κανείς να τα περιμένει. Η Κύπρος είναι κομμάτι του ελληνικού κόσμου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να μη μιλήσεις.

Ο Αταμάν έπρεπε να πει κάτι. Αν δεν τον κράξουν οι Έλληνες, θα τον κράξουν οι Τούρκοι. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η θέση του, είναι ανάμεσα στην Σκύλα και τη Χάρυβδη. Βγάζει αυτή τη γενικόλογη ανακοίνωση και μιλάει γενικώς και θεωρητικώς για τον αθλητισμό και την ανακοίνωση. Ήταν φάουλ, αλλά δεν ήταν το πέμπτο του και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα με το σύλλογο.

Αυτά που έχει κάνει ο Γιαννακόπουλος για την Ελλάδα και τους Έλληνες δεν επιδέχονται καμίας αμφισβητήσεως. Εσείς που ψάχνετε αφορμή για να κατηγορήσετε τον Γιαννακόπουλο, έναν άνθρωπο ο οποίος και στους εργαζομένους του, συμπεριφέρεται με βάση τις αρχές του, έχω την αίσθηση ότι το κάνετε όχι από γνήσια ευαισθησία, αλλά απλά βρήκατε μια αφορμή.

Όμως, κλείνοντας, κόουτς κάτσε καλά. Στην Ελλάδα ήρθες, στην Ελλάδα παίζεις και η Κύπρος είναι Ελλάδα. Ως ψύχραιμος Παναθηναϊκός θα ήθελε να λήξει όλο το θέμα εδώ. Δεν είμαι υπέρ να διώξουμε τον Αταμάν, αλλά θέλω να προσεγγίζω το θέμα λογικά.»

Δείτε παρακάτω:

YouTube video player

Exit mobile version